Flap Operasyonu

Flap Operasyonu, Son zamanlarda adı sıkça duyulan birçok kişi tarafından merak ediliyor. Nasıl yapıldığı hakkında yapılan araştırmalar oldukça fazladır. Bilindiği üzere diş ve dişetinde dokular vardır. Bu dokular sert ve yumuşak olacak şekildedir. Zaman geçtikçe bu dokular rahatsız edecek duruma gelir. Dişetindeki bu rahatsızlıklar ‘dişeti rahatsızlıkları’ ya da ‘periodontal hastalıklar’ olarak adlandırılır.

Dişeti rahatsızlığınız olduğu zaman flap operasyonu yaptırabilirsiniz. Diş eti rahatsızlıklarını gidermek için yapılan bu operasyon lokal anesteziyle uygulanır. Cerrahi müdahale olduğu için alanında uzman kişilerle görüşerek yaptırmanız daha iyi olacaktır. Aksi durumda hatalı yapılan işlemler sağlığınızı riske atabilir. Böyle bir sorun yaşamamak için uzmanlardan yardım istemeniz gerekiyor.

Genelde yarım çeneye, 6 diş olacak şekilde yapılır. Operasyon yaklaşık 1 saat sürer. Hastanın durumuna bağlı olmak üzere 10 dişe uygulandığı da görülür ama çok nadirdir. Popüler bir operasyon olmasının sebebi dişeti rahatsızlıklarının yaygın olmasıdır. İnsanlar yaşantılarını sağlıklı ve rahat geçirebilmek için yaptırır.

Flap Operasyonu Nedir?

Diş etlerinde kızarıklık, çekilme ve koku problemlerini yaşayan insanlar flap operasyonu yaptırmak için diş hekimlerine danışır. Dişetlerinizdeki sorunları danışmak için danışmanız gereken uzmanlar periodontisttir. Randevu almadan önce uzmanın muayene etmesini istemelisiniz.

Uzman muayene ettikten sonra flap operasyonu yaptırmanız gerektiğini söylediyse randevu oluşturmanız için sakınca yoktur. İşlemin kaç dişinize yapılacağı dişeti probleminizin ciddiyetine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Muayene olduğunuz uzman gereken kontrolleri yaptıktan sonra sizi bu konuda bilgilendirecektir.

Dişetinde çok derin ceplere sahip olan kişilere temizlik yapılabilmesi ve iltihaplanmanın önlenmesi için yapılır. Dişetinizde böyle problemler yaşıyorsanız uzmanla görüştükten sonra cerrahi işlem için hazırlık yapabilirsiniz. Operasyon öncesinde yapmanız gerekenleri uygularsanız herhangi bir problem yaşamadan dişeti rahatsızlıklarından kurtulmanız zor değildir.

Flap Operasyonu Ne İçin Yapılır?

Dişetinde iltihaplanma meydana geldiği zaman temizlik yapılır. Temizlenen dişetiniz artık kızarıklık, çekilme ve kötü koku gibi problemlere yol açmaz. İnsanlar dişetindeki kötü belirtilerden rahatsız olduğu için yaptırır. Temizliğin yapılması için dişeti kaldırılır ve enfekte edilir. Temizlik yapıldıktan sonra kaldırılan dişeti tekrar kapatılır.

Doku kaybı olduysa hastanın durumuna göre kemik greftleri ya da kendi kemiklerinden doku kaybı önlenmeye çalışılır. Tüm bu işlemlerin gerçekleştirilmesi için başlamadan önce dişler temizlenir. Operasyondan önceki hafta yapılan temizlemeler yaklaşık 20 dakika sürer. Temizlikten sonraki hafta ise operasyona geçilir.

Ameliyat günü gelmeden önce yapmanız gerekenleri uzman hekim size söyleyecektir. Eğer ameliyatın sorunsuz geçmesini istiyorsanız günde 6 defa bir su bardağına 1 çay kaşığı olacak şekilde tuz ekleyin. Onu gargara yaparak uyguladığınız zaman diş temizliği açısından faydasını göreceksiniz. Doktorunuz bu tarz tavsiyeler vererek size yardımcı olur.

Flap Operasyonu Neden Yapılır?

Bazı insanlar dişeti operasyonundan korktuğu için flap operasyonu yaptırmak istemez. Oysaki sağlıklı bir dişetine sahip olmanız için hizmetten yararlanmanız daha iyi olur. Zaten lokal anesteziyle yapıldığı için korkulacak bir şey de yoktur. Cerrahi operasyon olduğu için birtakım çekinceleriniz olabilir. Fakat uzmanla görüştüğünüz zaman korkulacak bir şey olmadığını öğreneceksiniz.

Muayene olduktan sonra 3 hafta sonraya randevu verilir. Korktuğunuz sorunların başınıza gelmemesi için doktorun operasyondan önce söylediklerini dikkatle dinlemeniz ve uygulamanız gerekiyor. Dişetlerinizdeki problem ileri düzeydeyse diş hekimleri ona uygun planlama yaparak operasyona başlar. Bu sebeple endişelenecek bir şey yoktur.

Operasyondan sonra çenenizdeki görüntü hoşunuza gitmezse size yardım edecek estetik uzmanları vardır. Bu sebeple operasyon sonrası yapabilecekleriniz hakkında detaylı araştırma yaparak öğrenmeniz mümkündür.

Flap Operasyonu Nasıl Yapılır?

Flap operasyonu 1 saat sürer. Operasyon sırasında bir şey hissetmemeniz için çenenizin ön ve arka kısımlarına iğne yapılır. Hissedebileceğiniz tek acı bu aşamadır. Daha sonra dişetinizde meydana gelen iltihaplanmalar temizlenir. Temizleme aşamasında dişetiniz kaldırılır. Kaldırılan dişetiniz işlem bittikten sonra tekrar dikilir.

Operasyon bittikten sonra yaklaşık 10 gün sert gıdalar tüketmemeye dikkat edin. Aşırı sıcak ya da soğuk besinler tüketirseniz dişetinize zarar verebilirsiniz. İyileşme sürecinde antibiyotik kullanmanız gerekeceği için alkol ve sigara tüketimi sakıncalıdır. İyileşme sürecinden sonra nasılsa iyileşti diyerek dişetlerinizi ihmal etmeyin.

Asıl dikkat etmeniz evre iyileşme döneminden sonradır. Çünkü dişetinize dikkat etmezseniz aynı problemleri yeniden yaşama ihtimaliniz yüksektir.

Flap Operasyonu Sonrası

Operasyondan sonra sıkıntı yaşamamak için dişeti bakımınıza önem vermeniz gerekiyor. Dişinizi fırçalayacağınız zaman özel ürünler kullanmanız şarttır. Bakım esnasında diş ipi kullanmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Fakat bunu her zaman yapmak zorunda değilsiniz. Diş bakımınıza gerekli bakımı yapmazsanız dişeti hastalıkları ve diş kayıpları yaşarsınız.

Doktorlar flap operasyonundan sonra yapmanız gerekenleri detaylı bir şekilde anlatacaktır. Eğer söylediklerini dikkatlice dinler ve uygularsanız iyileşme dönemini sorunsuz bir şekilde atlatırsınız. Periodontal hastalığınız ilerlediği zaman kemik yıkımını şiddetli bir şekilde yaşarsınız. Böyle sorunlar yaşamak istemiyorsanız dişeti bakımını aksatmadan yapmanızda fayda var.

Dişeti dokusuna ulaşabilmek için yapılan bu operasyonda korkulacak bir şey yoktur. Önemli olan nokta operasyon öncesi ve sonrasında uzmanın uyarılarını dinlemeniz, uygulamanızdır.

Flap Cerrahisi Aşamaları Nelerdir?

Flap cerrahisi, temizlenemeyen diş köklerini iltihaptan arındırmak için ilk olarak dişetini kaldırır. Dişetini kaldırırken acı hissedeceğinden korkuyorsanız lokal anesteziyle yapıldığınız bilmelisiniz. Dişetine yeteri kadar iyi bakmadığınız zaman periodontal cepler oluşur. Bu cepler zamanla kızarıklık, koku ve çekilme gibi sorunlara sebep olur.

Oluşan periodontal ceplerin ortadan kaldırılması için flap cerrahisi yapılır. Doktor ameliyattan önce muayene yapar. Gerekli kontrollerden sonra operasyon için gün verir ve dişeti durumunuza bağlı olarak plan oluşturur. Böylece bilinçli bir şekilde dişeti probleminizi ortadan kaldırmış olursunuz. Lokal anesteziyle yapıldığı için operasyon esnasında herhangi bir acı hissetmezsiniz.

Anesteziden sonra dişeti kaldırılır ve temizliği yapılır. Temizlik yapıldıktan sonra dişeti tekrar dikilir. Dişetindeki iltihaplar temizlendikten sonra rahatsızlığınızdan kurtulmuş olursunuz. Diş kökünün yüzeyleri temizlenerek operasyon sonrasında sorun yaşamanız önlenir. Kemikte meydana gelen düzensizlikler varsa onlar da giderilir.

Flap Operasyonu Tedavi Fiyatları 2023

İnsanlar flap operasyonu için randevu almadan önce ilk olarak fiyatlara odaklanır. Eğer flap operasyonu fiyatlarını araştıracaksınız değişken aralıklarla karşılaşmanıza muhtemeldir. Ondan dolayı tek odağınız fiyatlandırma olmamalıdır. İlk olarak flap cerrahının alanındaki başarısını araştırmanızda fayda vardır. Böylece içiniz rahat bir şekilde dişeti operasyonu geçirebilirsiniz.

Alanında başarılı cerrahlar arasından hangisini seçeceğinizi bilmiyorsanız bütçenize uygun olanı seçebilirsiniz. Sektörde bu kadar fazla değişkenliğin olmasının sebebi uzman sayısının giderek artış göstermesidir. İnsanlar dişeti rahatsızlıkları yaşadıkça alanında uzman diş hekimlerine başvurur. Flap operasyonunun gerçekleşmesi için bu alanla ilgilenen uzman sayısı yaygınlık kazanmıştır.

Günümüzde birçok insan sadece bütçe durumuna göre cerrah seçtiği için sorun yaşıyor. Görüşme yaptığınız cerrahların sunduğu fiyatları kıyaslayarak kendinize uygun biriyle anlaşabilirsiniz. Başarılı cerrahları bulmak içinse daha önceki operasyonlarının sonuçlarını incelemeniz gerekiyor. Eğer mümkünse cerrah hakkındaki yorumları okuduktan sonra flap operasyonu randevusu almanız daha uygun olabilir.