Üsküdar Kemik Ogmentasyon Hizmetleri
Kemik ogmentasyon, implant işleminin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için önemli bir işlemdir. İmplant tedavisinin sağlıklı olarak yapılabilmesi için kemik yapısının sağlam olması gerekir. Bazı hastalarımızın kemik yapısı genetiğe ve diş sağlığına bağlı olarak zayıftır.
Bu durumda işlem yapılması mümkün değildir. Diş eti üzerinden bir alan açılarak kemik takviyesi işlemi yapılır. Hem diş hem de çene cerrahisi işlemleri arasında yer alan ogmentasyon işlemi sayesinde hastalarımız sağlıklı bir kemik yapısına sahip oluyor.
Günümüzde diş kayıplarında sıklıkla uygulanan diş implantı, sağlıklı ve güçlü diş kemiği üzerine yapılabiliyor. Diş kemiği zayıf olan hastalarımız için kemik ogmentasyon işlemi uyguluyoruz.
Diş hekimliği işlemlerinde sıklıkla uygulanan ogmentasyon işlemi sayesinde hastalarımız rahatlıkla implant uygulamasına alınabiliyor. Lokal anestezi altında uygulanan bir işlem olduğu için hastalarımız herhangi bir acı çekmeden tedavi olabiliyor. Kemik greftleri ekildiği bölgede gelişimini tamamlayıp güçlü bir şekil aldığında implant uygulaması yapılabiliyor.
Adım Adım Kemik Ogmentasyon
Çene ve diş cerrahisi operasyonları arasında yer alan kemik ogmentasyon aşamalar şeklinde ilerleyen bir tedavi sürecidir. Kemik ekimi olarak bilinen bu işlem çene estetiğinin en çok uyguladığı yöntemlerdendir.
Çene ekleminde meydana gelen erimeler, implant tedavisinin başarılı bir şekilde yapılmamasına neden olur. Kemik tozu ya da greftleri toplanarak nakil işlemi yapılır. İşlem öncesinde hasta genel diş ve ağız muayenesinden geçer. Ogmentasyon işlemi için uygun görülürse işleme başlanır.
Sert doku greftleri ve yumuşak doku greftleri olarak iki şekilde yapılabilen bir işlemdir. Hastanın kendi kemik hücrelerinden kemik elde edilmesi sert doku greftidir. Yumuşak doku greftinde ağız bölgesinden alınan doku parçası ile örtme işlemi yapılır.
3 boyutlu röntgen cihazları kullanılarak yapılır. Diş etinden açılan ufak bir kanal ile diş köküne kemik ekme işlemi yapılır. İmplant tedavisinin başarı ile sonuçlanabilmesi için çene kemiğinin güçlenmesi beklenir.
Kemik Ogmentasyon Bakımı Nasıl Yapılır?
Cerrahi diş tedavileri arasında yer alan implant tedavisi bazı hastalarda uygulanamıyor. Kemik kökü zayıf ve sağlıksız olan hastalara uygulanmadığı için tedavi olarak kemik ogmentasyon uygulanıyor.
İşlem cerrahi olarak yapıldığından dolayı hastalarımızda lokal anestezi uygulamasını uygun görüyoruz. Ekim işlemi yapıldıktan sonra ağız ve diş bakımına önem verilmesi gerekiyor. Ogmentasyon sonrasında 20 dakika boyunca tamponların kaldırılmaması gerekir.
Operasyondan sonra 48 saat boyunca aralıklı olarak buz uygulaması yapılmalıdır. Ağızdaki uyuşukluk geçene kadar herhangi bir şey yiyip içmemek gerekir. Dikişlerin zarar görmemesi için ağız içine baskı uygulanmaması gerekir.
Çok sıcak ve çok soğuk içeceklerden uzak durulması gerekir. Kemik ekiminin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için ağız olabildiğince az açılmalıdır. Sağlıklı bir tedavi süreci olması için ağız içi bakımına düzenli olarak devam edilmesi gerekir.
Ağız Diş ve Çene Cerrahisinde Ogmentasyon Avantajı
Günümüzde çene cerrahisi işlemleri arasında yer alan kemik ogmentasyon işlemi pek çok avantaj sunar. İmplant tedavisi yapılabilmesi için uygulanan ogmentasyon işlemi tedavinin başarı oranının artmasını sağlar.
Çene kemiğinin sağlam, sert ve yoğun bir yapıda olmasını sağlayan işlemdir. Geçmişte kemik zayıflığı nedeniyle uygulanamayan implant tedavisinin artık bu yöntem ile uygulanabilmesi sağlanıyor. Pek çok avantaj sunan ogmentasyon yöntemi hastalarımızın en önem verdiği işlemlerdendir.
Sağlıklı ve beyaz implant dişlere sahip olmak isteyen hastalarımız ilk olarak detaylı bir muayeneden geçmeleri gerekir. Eğer kemik erimesi ya da zayıflaması gibi durumlar söz konusuysa ertelemeden ogmentasyon işlemi yaptırmalıdır. Böylelikle başarılı bir şekilde implant uygulaması yapılabilir.
Kemik Ogmentasyon Tedavi Yöntemleri
Ogmentasyon ekim işlemi olarak bilinen bir tedavidir. Saç ve sakal gibi uygulamalar için adından bahsedilse de çene cerrahisi için de uygulanıyor. Kemik ogmentasyon yöntemi olarak bilinen kemik ekimi implant tedavisine hazırlık yapmak için uygulanır.
Tedavi yöntemi uygulanmazsa implant tedavisi de sağlıklı bir şekilde uygulanmaz. Bölgesel implant uygulamaları için daha sık tercih edilen cerrahi bir işlem oluyor. İmplant yapılacak olan hastalarımızı muayeneden geçirerek çene kemiklerinin sağlam olmaması durumunda uygulama yapıyoruz.
Günümüzde adından daha sık bahsedilmeyen başlanan bu işlem diş gelişimini tamamlamış olan hastalara uygulanabiliyor. Ekilen kemik greftleri gelişene kadar bekleniyor. Kemik kökü sağlamlaştıktan sonra da implant tedavisi uygulanabiliyor.
Cerrahi bir tedavi yöntemi olduğu için hastalarımızda lokal ya da genel anestezi uyguluyoruz. Özel tedavi gerektiren hasta grubuna girenler için çoğunluk olarak genel anestezi altında uygulama yapıyoruz. Uzman çene cerrahisi hekimlerimiz tarafından en kaliteli tedaviler yapılıyor.
Kemik Tozu Kullanılarak Kemik Eldesi
Kemik erimesi için uygulanan kemik ogmentasyon işlemi çene cerrahisinin de uyguladığı işlemler arasında yer alıyor. Genellikle kemik tozu kullanılarak kemik elde ediliyor.
Hayvan kaynaklı olarak elde edilen kemik tozları büyükbaş hayvanlardan daha sık üretiliyor. Steril bir şekilde edilen kemik tozları bir çok aşamadan geçerek toz haline getirilir. Diş hekimlerimin önerdiği ve hastalarımızın da daha sık tercih ettiği kemik eldelerinden biridir.
Kullanıma uygun hale gelen kemik tozları, diş eti üzerinden açılan küçük bir kanal üzerinden diş köküne ekilir. Ekim işlemi esnasında hastalar herhangi bir acı ve ağrı hissi yaşamaz. İmplant tedavisi yapılabilmesi için büyük önem taşıyan bir işlemdir.
Tedavi öncesinde hastalarımız ekim işlemi için uyum sağlayıp sağlamadıklarını öğrenebilmeleri için muayeneden geçmelidir. Ogmentasyon işlemini güvenli ve konforlu bir şekilde yaptırmak için kliniğimiz ile iletişime geçebilirsiniz.
Ogmentasyon Çeşitleri ve Uygulanışı
Ogmentasyon işlemi kemik tozu kullanarak ya da blok kemik nakli uygulanarak yapılabilen bir işlemdir. Günümüzde çoğunlukla kemik tozundan yapılan işlemler uygulanır. Daha kolay ve pratik olarak yapılabilen bir işlem olduğu için kemik nakli sık tercih edilmez.
Her iki uygulamada da lokal anestezi kullanılır. Yalnızca elde edilme durumu farklılık gösterir. Hastanın kendi kemik hücrelerinden elde edilen greftlerde ile daha hassas bit şekilde davranılması gerekir.
Elde edilen kemik greftleri, diş kökünden açılan bir kanal yardımı ile diş köküne ekilir. Ekilen greftler zaman içinde gelişerek diş kökünün sağlam bir yapı almasını sağlar.
Bu sayede implant tedavisinin uygulanması da başarılı olacaktır. Kemik erimesi olan hastalarımızda daha sık uyguladığımız bir işlemdir. Zorlu bir işlem gibi görünse de uzman hekimlerimiz tarafından kısa sürede başarılı bir şekilde tamamlanır. Sizler de gönül rahatlığı ile kemik ogmentasyon tedavisinden yararlanabilirsiniz.
Üsküdar Kemik Ogmentasyon Tedavi Fiyatları 2023
Son zamanlarda adından daha sık bahsedilmeye başlanan kemik ekme işlemi, implant tedavisi olacak hastalar için yapılan tedavidir. Fiyat bakımından maliyetli bir işlem olsa da indirimli olarak uygun fiyata yaptırılabilir. Tedavinin başarılı olabilmesi için önemsenmesi ve ertelenmeden yaptırılması gerekir.
Kliniğimizde siz değerli hastalarımız için sağladığımız ogmentasyon işlemini piyasaya oranla daha uygun fiyatlarda yaptırabilirsiniz. Uygulanacak olan diş sayısına ve hastalarımızın durumuna göre fiyatlarda artış ve azalma meydana gelebilir.
Genel olarak her hastamızın rahatlıkla yararlanabileceği fiyatlarda işlem uyguluyoruz. Sizler de kemik ogmentasyon işlemi sayesinde ilerleyen zamanlarda implant tedavinizi sağlıklı bir şekilde yaptırabilirsiniz. Kemik ogmentasyon tedavi fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.