Üsküdar Dolgu Tedavisi Hizmetleri
Diş tedavisi alanında çürük dişler için uygulanan tedavi seçeneklerinin en çok kullanılanını dolgu tedavisi oluşturur. Bu tedavi her yaştan bireye uygulanabilir.
Dolgu Nasıl Yapılır?
Diş çürüklerinde dişi kurtarmak için dolgu tedavisi uygulanır. Dişin çürük olan yeri özel yöntemlerle alınır. Bu işlem sonrasında farklı materyallerle hazırlanmış olan alçı benzeri bir karışım dişin temizlenmiş olan kısmına kapatılır. Bu işlem ile diş son derece rahatlar ve işlevini yerine getirecek kıvama gelir.
Dolgu Kimlere Yapılır?
Diş dolgusu her yaştan bireye uygulanabilen sorunsuz bir uygulamadır. Diş çürükleri eğer sinirlere ulaşmamışsa diş dolgusu işlemi yapılır. Ancak dişte bulunan çürükler sinirleri etkisi altına almışsa bu durumda kanal tedavisi yapılır.
Dolgu Kimlere Uygulanmaz?
Diş gelişimi tamamlanmamış olan kişilere diş dolgusu tedavisi uygulanmaz. Bu durumda dişin gelişimini tamamlaması için beklenir ya da dişe çekim işlemi uygulanır.
Diş Dolgu Çeşitleri Nelerdir?
Diş dolgusu işleminde dişin ihtiyacı olan dolgu tekniği doktor tarafından belirlenir. Her hasta için aynı dolgu tekniği uygun olmadığından hastanın alerji öyküsüne uygun olan ve çürük boyutuna uygun olan dolgu seçenekleri uygulanır. Diş dolgusu ihtiyacı olan hastalara amalgam dolgular, kompozit dolgular ve porselen dolgular uygulanır. Herkes ve her diş için aynı dolgu şekli uygun olmayacaktır.
Dolgu Tedavisi Ne Kadar Sürer?
Bu işlem hastanın dişinin durumuna göre iki seansta da uygulanabilen bir işlemdir. Üsküdar Dolgu tedavisi çok uzun süren bir işlem değildir.
Dolgu Yapılırken Acı Olur mu?
Dolgu tedavisi yapılırken acı hissedilmez. Dolgu işleminde öncelikli olarak diş içinde ağrıya sebep olan çürüklerin temizlenmesi gerekir. Bu çürüğü tedavi etmeden önce ağız içinin hijyenini tam anlamıyla sağlamak gerekir. Aynı zamanda çürüğün temizlenmesi işlemi de sterilizeyi gerektiren bir işlemdir.
Dolgu Tedavisi Sonrası Bilinmesi Gerekenler
Dişe dolgu yapıldıktan sonra iki saat açlık gerekir. Bu işlemden sonra su içmek için de iki saat gerekecektir. Dolgu tedavisi işlemi sonrasında dolgu yapılan dişin iki saat kullanılmaması şarttır.
Dolgu Tedavisi Ne Kadar Dayanır?
Dolgu tedavisi uzun süre kullanıma sahip olan bir tedavidir. Dişlerin bakım ve temizliğine dikkat edildiğinde oldukça dayanıklı ve sağlam bir diş kullanımı ortaya çıkacaktır.
En İyi Dolgu Türü Hangisidir?
En iyi dolgu türü amalgam dolgudur. Bu işlem her diş yapısına uygun olan bir dolgu tekniğini beraberinde getirir.
Dolgu Tedavisi Sonrası Ağrı Ne Zaman Geçer?
Dolgu tedavisi sonrasında pek fazla ağrı ortaya çıkmaz. Hatta dişe dolgu yapma işlemi sonrasında ağrı giderilecektir. Bu nedenle diş dolgusu tedavisi sonrasında ağrı hissetmek çok nadir bir durumdur.
Dolgu Tedavisinde Hangi Malzemeler Kullanılır?
Dolgu tedavisinde diş muayenesi ve işlemlerinde kullanılan malzemeler kullanılır. Bu malzemelerin sterilizesi ve hijyeni büyük önem taşır.
Hangi Dolgu, Hangi Bölgelerde Tercih Edilir?
Diş dolgusunda kullanılan dolgu tekniğine ve seçeneğine diş doktoru karar verecektir. Dişlerinde alerji sorunu olan kişiler için farklı diş dolgusu seçenekleri tercih edilecektir.
Dolgu Tedavisi ile Hangi Bölüm İlgilenir?
Diş dolgusu tedavisi için diş hastalıkları ve tedavi birimi ilgilenir. Muayene sonrasında doktor diş dolgusu yapmak için uygun olan işlemi belirleyecektir. Bu işlemler sonrasında dişteki çürük yok edilecektir.
Dolguya İhtiyacımız Olduğunu Nasıl Anlarız?
Diş dolgusu yaptırmak kişilerin kendi isteği ile ortaya çıkan bir tedavi şekli değildir. Diş dolgusu yapılmasına doktor muayeneden sonra karar verecektir. Aynı zamanda bu karar için diş röntgeni çektirilmesi şarttır.
Siyah Dolgu Nedir, İçeriğinde Ne Bulunmaktadır?
Siyah diş dolgusu gümüş, kalay, bakır, çinko ve civanın belirli oranlarda karıştırılmasıyla ortaya çıkar. Bu nedenle rengi farklı ve içeriği de değişiktir.
Beyaz Diş Dolgusu Nedir?
Beyaz diş dolgusu gümüş tozlarının, cıva içinde eritilmesiyle hazırlanan bir dolgu çeşididir. Alçı renginde oluşturulan bu dolgu ile sağlam ve dayanıklı dişler ortaya çıkacaktır.
Çürüyen Süt Dişine Dolgu Yapılır mı?
Çürüyen süt dişine dolgu işlemi yapılır. Çocukların süt dişinde ortaya çıkan çürüklerde Üsküdar dolgu tedavisi yapılması mümkündür.
Dolgu Yapmak İçin Dişi Uyuşturmak Gerekir mi?
Diş dolgusu işlemlerinde dişe anestezi uygulamak şart değildir. Ancak bazı durumlarda hassasiyet gösteren bazı çürükler meydana gelebilir. Bu duruma son vermek ve tedavi olmak isteyenlerin dolgu uygulaması sonrasında çok rahat etmeleri durumu ortaya çıkar. Dolgu işlemi dişin iç kısmına uygulanan bir işlemdir. Bu nedenle diş etinin uyuşturulmasına gerek yoktur.
Çürük Nasıl Temizlenir?
Çürüyen dişler aşırı derecede ağrıya sebep olmaktadır. Bu nedenle bu çürüğün boyutunun belirlenmesi şarttır. Çürüğün boyutunun tespit edilmesi için röntgen çekilmesi gerekir. Diş doktoru röntgen sonrasında dolgu yapmaya karar verecektir. Dolgu kararının verilmesi için dişteki çürüğün sinirlere dokunmuyor olması gerekir. Diş dolgusu işlemi dişteki çürüğü temizlemeye yönelik olan bir işlemdir.
Bu işlem doktorun uygulayacağı tekniklerle oldukça kolay olan bir işlemdir. Dişin dolgu yapılması işlemi oldukça kolay bir işlemdir. Röntgen sonrasında doktor hangi dişin çürük olduğunu ve diş çürüğünün sinirlere zarar verip vermediğini kontrol edecektir. Eğer diş çürüğü sinirlere zarar vermiyorsa bu durumda dolgu yapımına karar verilir.
Dolgu yapımı işleminde cıva, bakır, kurşun gibi elementler kullanılır. Bunlar belirli bir derecede eriyik haline getirilecek ve dişi çürük olan ve temizlenmiş olan çukur bölgesine doldurulacaktır. Bu işlemden sonra hasta kendi dişleri ile dolguya şekli verecek ve böylelikle donması beklenecektir.
Bu işlem hastanın hassasiyetine bağlı olarak geçici dolgu kalması şeklinde de sonuçlanabilir. Geçici dolgunun bir müddet dişte bekletilmesi sonrasında hastanın dişi kalıcı dolgu ile kapatılır.
Dolgu Yapıldıktan Sonra Hassasiyetim Olabilir mi?
Dolgu yapıldıktan sonra hassasiyet süresi yalnızca iki saattir. Doktor dişlerinde hassasiyet oluşturacak olan hastaları için geçici dolgu koyma işlemini de uygulayabilecektir. Geçici dolgu bir süre diş üzerinde kalacak ve dişte herhangi bir ağrı veya sızı olmazsa kalıcı dolgu uygulaması yapılacaktır. Her doktorun uygulama şekli ve metodu farklıdır. Bu işlem sonrasında çok nadir hassasiyet oluşma durumu söz konusudur.
Geçici Dolgu Neden Yapılır?
Geçici dolgu işlemi diş hassasiyetine karşı uygulanan bir deneme yöntemidir. Bu işlem ile dolgunun dişte ağrı oluşturup oluşturmadığı tespit edilecektir. Doktor hastasının dişine geçici dolgu uyguladığında bir süre sonra bu dişle ilgili hastasından bilgi edinecektir. Geçici dolgu kullanırken rahat eden bir hastaya kalıcı olan dolgu tedavisi işlemi uygulanacaktır.
Dolgu Yapılan Dişim Çürür mü?
Dolgu yapılan dişte tekrar çürüme olayı meydana gelmez. Dolgu uygulaması zaten çürük dişe uygulanan bir işlemdir. Dişin üzerindeki çürük olan yüzey doktorun kullanacağı tıp metotlarıyla alınacak ve yerine siyah, gri veya beyaz dolgu konulacaktır.
Yumuşak bir kıvamı bulunan dolgu dişin ebadına uygun olacak ve hastanın diğer dişleri ile diş yüzeyine bası uygulaması ile şekillenecektir. Dolgu tedavisi yapılan bir dişte dolgu düşmesi olayı meydana gelmesine rağmen tekrar çürüme yaşanmaz.
Üsküdar Dolgu Tedavisi Fiyatları 2023
Diş dolgusu fiyatları çok yüksek olan bir meblağa sahip değildir. Uzman bir doktora yaptırılan bu işlem sorunsuz bir işlemdir. Üsküdar dolgu tedavisi fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.