Üsküdar Diş Taşı Hizmetleri

Diş taşı, dişler düzenli olarak temizlenmediğinde ve doğru bakım yapılmadığı taktirde oluşumu meydana gelmektedir. Diş taşı temizliği bu durumda yapılması gereken tedavi yöntemleri arasında yer alıyor.

Tartar olarak da bilinen diş taşları dişlerin hem iç hem de dış yüzeylerinde meydana gelebilir. Dişlerde kalan yemek artıkları ve birikintiler temizlenmedikçe sert bir plak oluşturur. Sertleştiği durumda diş taşı adını alır. Diş taşları fırçalama ile geçmeyeceği için özel bir temizlik gerektirir.

Uzman bir hekim tarafından yapılması gereken işlemdir. Kliniğimizde sizler için sunulan diş taşı temizliği tedavisi ile sağlıklı dişlerinize yeniden kavuşabilirsiniz. Alanında uzman hekimlerimiz tarafından en hassas şekilde yapılan bir tedavi yöntemidir.

Diş Taşı Nasıl Oluşur?

Diş taşı oluşumu, hastalarımızda en sık rastladığımız durumlardan biridir. Yoğun bir bakteri içeren diş taşlarının ertelenmeden temizlenmesi gerekir. Diş taşlarının oluşumu düzensiz ve yanlış ağız bakım sonucunda meydana gelir. Yemeklerden sonra fırçalanmayan dişlerin üzerinde artıklar birikir. Bu artıklar birikerek sertleşir ve plak haline gelir.

Sertleştiğinde de diş fırçası ile temizlenemeyecek duruma gelir. Diş taşları temizlenmediği taktirde diş eti iltihaplanmaları, kanama ve diş kayıplarına kadar yol açabilir.

Bu nedenle diş taşı sorunu yaşayan hastaların kısa sürede temizletmesi gerekir. Diş sağlığı kliniğimizde uzman hekimlerimiz tarafından yapılan temizleme işlemi sayesinde kısa sürede sağlıklı dişlerinize yeniden kavuşabilirsiniz.

Diş Taşının Belirtileri Nelerdir?

Sağlığını yitirmiş ve düzenli temizlenmeyen dişlerde meydana gelen diş taşı oluşumunun en net belirtisi diş yüzeylerine yapışması ve siyah bir görünüm sunmasıdır. Diş taşları ağızda kötü görünüme ve siyah renk oluşumuna neden olur.

Diş etlerinin üzerinde de birikim yapabilir. Diş eti çekilmeleri ve enfeksiyonlarının nedeni diş taşlarıdır. Diş taşının temizliği işlemi yaptırılmadığı taktirde daha büyük sorunlara yol açabilir.

Diş taşı, diş etlerine yakın olarak meydana geldiğinde kanamaya yol açabilir. Periodontoloji uzmanlarımız tarafından yapılan diş taşının temizliğinden sizler de yararlanabilirsiniz. Kısa sürede temiz ve sağlıklı dişlerinize sahip olabilirsiniz. Diş taşının temizliğine önem vermediğiniz taktirde daha ciddi ağız sorunları ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Diş Taşının Oluşma Nedenleri Nelerdir?                    

Diş taşının oluşumu, hastalarımızın en sıkıntı yaşadığı durumlardan biridir. Temizlendiği halde yeniden tekrarlanabilen bir problemdir. Pek çok nedenden dolayı oluşum yapabilir.

En büyük nedenleri arasında diş yüzeyinde biriken bakteriler yer alır. Yemek artıklarının temizlenmemesinden dolayı meydana gelir. Dişler günlük olarak fırçalanmadığında meydana gelir. Diş ipi kullanılmadığı taktirde daha yoğun bir şekilde taş oluşumu görülebilir.

Siyah, kahverengi ve bronz renkte oluşabilen diş taşları düzenli olarak temizletilmesi gerekir. Diş taşının temizliği uzman hekimler tarafından yapılması gereken bir işlemdir. kliniğimizde düzenli olarak diş taşlarınızı temizletebilirsiniz. Profesyonel bir şekilde yapılan temizlik ile beraber beyaz ve sağlıklı dişlerinize yeniden kavuşabilirsiniz.

Diş Taşı Temizliği Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Diş taşları, ağızda kötü bir görünüme neden olan ve ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getiren durumlardan biridir. Üsküdar Diş taşı temizliği, bu görünümün ve ortaya çıkacak olan hastalıkların önlenmesi için yapılan bir tedavi işlemidir.

Temizlik işleminden sonra dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. Hassasiyete neden olabilen bu işlem, bu nedenden dolayı ertelenmemelidir. 2-3 hafta kadar sürebilen hassasiyet durumu kendiliğinden geçecektir. Diş taşının temizleme işlemi diş eti kanamalarına neden olabilir.

Bu kanamaları durdurmak için dişlerin günde üç defa fırçalanması gerekir. Tedaviden sonra yeniden diş taşlarınızın oluşmaması için düzenli diş fırçalamaya, diş ipi kullanmaya ve doğru bakımları uygulamaya özen göstermeniz gerekir.

Diş Taşı Temizliği Ne Kadar Sürede Bir Tekrarlanmalıdır?

Dişlerin ön ve arka yüzeylerinde meydana gelebilen diş taşları, özen gösterilmesi ve düzenli olarak temizletilmesi gereken durumlardandır. Dişlerine düzenli olarak bakım yapmayan kişilerde daha sık rastlanan bir durumdur.

Bakterilerin diş yüzeyinde birikmesi ile meydana gelen diş taşları temizlenmediği taktirde ciddi diş ve diş eti problemlerine yol açar. Genellikle 6 ayda bir temizlik yapılması gerekir. Diş taşlarınız oluşmadıysa bile düzenli olarak muayenelerinizi yaptırmanız gerekir.

Diş taşının temizliği hastalarımızın yaptıkları ağız bakımına göre değişir. Düzenli olarak bakım yapan hastalarımız senede bir kez olacak şekilde de temizletebilirler. Sizler de diş taşlarınızı en profesyonel şekilde temizletmek için kliniğimizden hizmet alabilirsiniz.

Diş İpi Ve Diş Arası Fırçası Faydalı Mıdır?

Diş fırçalama, günlük hayatta en az bir defa olacak şekilde yapılması gereken bir diş ve ağız bakımı işlemidir. Diş taşının oluşumun önlenmesi için de düzenli olarak yapılması gereken bir işlemdir. Diş ipleri kullanımı diş taşının oluşum oranını düşürür. Diş arası fırçalama çoğu kişi tarafından yapılmayan bir işlemdir.

Fakat çoğu diş hastalığını ve diş etlerini koruyan bir işlemdir. Üsküdar Diş taşı temizliği sonrasında da diş ipi kullanılmalıdır. Diş ipleri fırçanın ulaşamadığı yerlere kadar ulaştığı için önemli bir konumdadır. Dişlerinizin uzun yıllar boyu sağlıklı kalması için diş arası fırçası ve diş ipi kullanmaya özen gösterebilirsiniz.

Diş Taşı İnsan Sağlığına Zararlı Mıdır?

Diş taşları, pek çok ağız problemini beraberinde getiren bir hastalıktır. Vücut sağlığına bir problem yaratmasa da diş eti hastalıkları ve enfeksiyonlarının oluşmasında etkili bir durumdur.

Bu problemler tedavi edilmediği taktirde de genel sağlığa zarar verebilir. Diş taşları, bakterilerin birikmesi sonucunda meydana gelir. Kötü bir görünüme sebep olduğu için temizlenmesi gerekir.

Uzman diş hekimleri tarafından yapılması gereken bu işlemi hastalar evlerinde temizlemeye çalışmamaları gerekir. Estetik kaygısı olan hastalarımızın daha fazla önem verdiği bu durum her hasta tarafından önemsenmesi gereken bir durumdur. Sizler için profesyonel şekilde diş taşı temizliği yapan hekimlerimiz tarafından tedavinizi olabilirsiniz.

Diş Taşı Ağızda Koku Yapar Mı?

Günümüzde pek çok kişide rastladığımız diş taşları, siyah, kahverengi ve bronz renkteki sertleşmiş plaklardır. Tartar olarak da bilinen bu taşların herhangi bir kokusu yoktur. Ağızda kötü bir kokuya neden olmayan diş taşları, farklı sorunlar yaratır.

Diş eti iltihaplanmaları ve enfeksiyona neden olduğunda ağızda koku oluşmasına neden olur. Özellikle taş oluşumundan dolayı meydana gelen diş çürümeleri en fazla kokuya neden olan durumlardandır.

Sizler de diş taşının problemlerinden dolayı şikayet duyuyorsanız kısa süre içinde temizletebilirsiniz. Aksi taktirde diş ve ağız sağlığınız daha kötü hal alabilir. Kliniğimizde uzman diş hekimlerimiz tarafından yapılan diş taşının temizliği ile sağlıklı dişlerinize yeniden kavuşabilirsiniz.

Üsküdar Diş Taşı Temizliği Fiyatları 2023

Diş estetiğinde ve tedavilerinde en sık uyguladığımız işlemle arasında diş taşlarının temizliği de yer alıyor. Günümüzde pek çok kişinin yaşadığı sorunlardan olan diş taşlarının düzenli bir şekilde temizlenmesi gerekir.

Fiyat bakımından her hastaya uygun olacak şekilde sunulan bir işlemdir. Diş taşlarının yoğunluğuna ve hastaların durumuna göre fiyatlarda değişkenlikler meydana gelebilir. Hem alt hem de üst dişlerde meydana gelen taşların temizliği daha maliyetli olabilir.

Güvenle ve rahatla temizletme işlemini yaptırabilirsiniz. Kliniğimizde en profesyonel şekilde yaptırabileceğiniz diş taşı temizliği fiyatları normal fiyatlara oranla daha uygundur. Üsküdar diş taşı temizliği fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.