Üsküdar Çocuklarda Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri

Çocuklarda Ağız ve Diş Sağlığı; Bebeklik döneminden bitiren ve çocukluk dönemine girenlerde en fazla önem verilmesi gereken konulardan birisidir. Süt dişlerine ve karma dişlere ne kadar doğru bakım yapılırsa gelecek olan kalıcı dişler de o kadar sağlıklı olacaktır. Süt dişleri çene kemiği ve kaslarının gelişimine katkı sağladığı için özenle bakılması gerekir.

Belirli bir yala geldikten sonra çıkacaklar diye bakım yapılmaması doğru değildir. Çocuklarınızın motor becerileri geliştikten sonra diş fırçası kullanımını öğretmeniz ve dişlerini nasıl fırçalayacaklarını göstermeniz gerekir.

Çocuklarınızı düzenli olarak hekim muayenesinden geçirmeniz de önem taşır. Kliniğimizde pedodonti uzmanlarımız tarafından hizmet alabilirsiniz.

Çocuklarda Diş Temizliği

Çocuklarda ağız ve diş sağlığı hem kişisel sağlık hem de sosyal açıdan önem taşıyan bir durumdur. Çocuğunuzun dişleri ne kadar temiz olursa kendini o kadar rahat hissedecektir. Diş temizliği bebeklik döneminden itibaren takip edilmesi gereken bir durumdur. Çocuklarda diş temizliğine dikkat edilmediği taktirde çürümeler meydana gelir.

Bu çürükler tedavi edilmediğinde ise kalıcı olarak gelen dişlere ciddi hasarlar verir. Çocuklarınızın dişlerini günde 2 defa fırçalaması gerektiğini öğretmeniz gerekir.

Bu sayede hem diş fırçalama alışkanlığı kazandırabilir, hem de dişlerinin sağlıklı bir şekilde kalmasını sağlayabilirsiniz. Uzman hekimlerimiz tarafından çocuğunuzu düzenli olarak diş muayenesini yaptırabilirsiniz.

Çocuklardaki Kötü Alışkanlıkların Diş Yapısına Etkisi

Çocukların küçük yaşlarda edindikleri bazı kötü alışkanlıklar dişlerin gelişimine ve sağlığına ciddi zararlar verebilir. Çene hareketli, dudak hareketleri, yanak hareketleri, yutkunma hareketlerine zarar vererek çocuğun gelişiminin gerilemesine de neden olabilir.

Çocuklarda dudak ısırma hareketi dişlerde şekli bozukluğuna neden olabilir. Çocuk hastalarımızda en sık rastladığımız alışkanlıklardan biri de yanak ısırma oluyor.

Yanak ısırma alışkanlığı ağız içinde şişlikler meydana gelmesine neden olur. Tırnak yeme birçok çocukta gördüğümüz alışkanlıklardandır. Tırnak yeme dişlerde aşınmaların meydana gelmesine neden olurken çocuklarda ağız ve diş sağlığı gelişimini de etkiler.

Bu nedenle çocuklarınızın bu alışkanlıklardan vazgeçilmesi için uzman hekim tarafından muayene edilmesi gerekir. Kliniğimiz ile iletişime geçerek çocuklarınızı tedavi ettirebilirsiniz.

Çocuk Dişlerini Koruyucu Önlemler

Bebeklik döneminde çıkmaya başlayan süt dişleri çocukluk dönemine kadar devam eden ve ortalama 6-7 yaşından sonra düşmeye başlayan geçici dişlerdir. Çocuklar yetişkinlere oranla diş bakımına önem vermezler.

Fakat ebeveynler ne kadar üzerlerine düşerse diş temizleme alışkanlığı kazanabilirler. Çocuklarınızın dişlerini sağlıklı bir şekilde çıkarması için koruyucu önlemler alabilirsiniz. Üsküdar çocuklarda ağız ve diş sağlığı gelecek yaşlar için önem taşıyan bir durumdur.

Dişlerin çürümemesi için çocuğunuzun şekerli gıdalar ile beslenmesinden hemen sonra dişlerini fırçalaması gerektiğini söylemelisiniz. Çocuğunuza uyku esnasında meyve suyu, süt gibi içecekler vermemeniz gerekir. Besinlerin dişlerin üzerinde fazla kalmamasını sağladığınız taktirde dişleri de korumuş olacaksınız.

Daimi Dişlerde Sorunlara Yol Açabilecek Süt Dişi Problemleri

Süt dişleri bebeklik döneminin ortalama 6. ayından itibaren çıkmaya başlayan geçici dişlerdir. Süt dişlerinin 3-4 yaşına kadar tamamen çıkması tamamlanır. 6-7 yaşından 12 yaşına kadar da bu dişler dökülerek yerine daimi dişler gelir.

Süt dişlerinde meydana gelen bazı problemler daimi dişlere de zarar verebilir. Süt dişi çürükleri tedavi edilmediği taktirde ağrı, kötü koku ve beslenme bozukluğuna yol açar. Beslenme bozukluklarından dolayı daimi dişlerde çürük olarak çıkabilir.

Süt dişi döneminde tedavi edilmeyen dişler daimi dişlerin çarpık ve bozuk olmasına da yol açabilir. Bu nedenle süt dişlerinin önemsenmesi gerekir. Yerine yenisi gelecek diye göz ardı edilmeden tedavi edilmesi önem taşır. Pedodonti uzmanlarımız tarafından çocuklarınızın dişlerini tedavi ettirebilirsiniz. Üsküdar çocuklarda ağız ve diş sağlığı tüm süreç boyunca önem verilmesi gereken bir konudur.

Çocuklarda Oluşmuş Diş Problemlerinin Tedavi Edilmesi

Çocukluk dönemi süt dişlerinde çürümeler, kırılmalar ve şekil bozuklukları meydana gelebilir. Çocuklarda ağız ve diş sağlığı konusuna önem verilmediği taktirde ciddi diş sorunları ile karşı karşıya kalınabilir. Dişlerin çürümesinin engellenmesi için kullanılan diş macunları büyük önem taşır.

Hafiften çürümeye başlayan diş uzman hekim tarafından temizlenir ve düzenli diş fırçalama ile önüne geçilebilir. Çocuklarınızın diş problemlerini evde çözemediğiniz taktirde mutlaka bir uzman hekim tarafından destek almanız gerekir.

Kliniğimizde sizler için sunduğumuz tedavilerden yararlanarak çocuğunuzun sağlıklı dişlere kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Ufak bir sıkıntı gördüğünüz an iletişime geçerek kısa süre içinde tedavi yaptırabilirsiniz.

Çocukların Ağız Sağlığı İçin Beslenme Ne Kadar Önemlidir?

Çocukluk çağında hem ağız sağlığı hem de genel sağlık açısından beslemenin büyük önemi vardır. Çocuklar dengeli ve sağlıklı beslenmek yerine genellikle abur cuburları tercih ederler.

Abur cubur fazla tüketimi sonucunda süt dişlerinde çürüme meydana gelebilir. Besinlerin tüketilmesinden sonra fırçalanmayan dişlerde bakteriler çoğalmaya başlar.

Çoğalan bakteriler dişe nüfus ederek çürüme ve bu çürüğün ilerlemesine neden olur. Temiz ve hijyenik bir ağız olması için çocuklarınızın diş fırçalama alışkanlığını kazanmasını sağlamanız gerekir.

Çocuklarınıza şeker oranı yüksek gıdaları fazla vermemeniz ağız sağlığı açısından önem taşır. Çocuklarda ağız ve diş sağlığı kontrol edilmesi gereken bir durumdur.

Çocuklarda Diş Fırçalama Ne Zaman Başlamalıdır?

Bebeğinizin ilk dişleri 6. Ayını doldururken ortaya çıkmaya başlar. İlk dişinin çıkması ile beraber ağız temizliğine ve diş temizliğine önem vermeye başlamalısınız.

Çocuğunuz dişlerini kendi fırçalamaya başlayana kadar bebek diş fırçaları ya da bir bez yardımıyla siz temizleyebilirsiniz. Çocuklarınız ortalama olarak 2.5-3 yaşlarında dişlerini fırçalamaya başlamaları gerekir.

Okul öncesinde diş fırçalama eğitimini vermek biraz zor olabilir. Fakat tüm süreçte sabırlı ve kararlı olmanız gerekir. Eğer üzerine düşmeyi kendi haline bırakırsanız dişlerini koruyamayabilir. Bu durumda dişleri erkenden çürüme göstererek daimi dişlerine de zarar verecek duruma gelir. Çocuklarda ağız ve diş sağlığı yetişkinler kadar önem verilmesi gereken bir durumdur.

Çocuklar İçin Nasıl Bir Diş Fırçası Seçilmeli?

Süt dişleri daimi dişlere oranla daha hassas ve organiklerdir. Çocuklarda ağız ve diş sağlığı konusu içerisinde doğru diş fırçası kullanımını da barındırır. Çocuklarda kullanılması gereken diş fırçası ağzın büyüklüğüne göre seçilmesi gerekir.

Yumuşak naylon kıllardan yapılan fırçalar çocuklar için en uygun grupta yer alır. Çocuklarınızda da 6 ayda bir diş fırçalarının değişmesine önem vermelisiniz. Diş fırçasını her kullandıktan sonra temiz bir şekilde yıkayarak kurulamanız gerekir. Diş fırçasını doğru seçtiğiniz taktirde herhangi bir sıkıntı yaşamanız söz konusu olmayacaktır.

Çocuklarda Bazı Ağız ve Diş Problemleri Nelerdir?

Bebeklik döneminden itibaren çıkmaya başlayan süt dişleri bazı çocuklarda geç bazılarında ise daha erken çıkmaya başlar. Ortaya çıkan bazı problemler tedavi edilmediği taktirde daha büyük sorunların ortaya çıkmasına neden olur. Çocuklarda kötü alışkanlıklara bağlı olarak dişler çarpık, çürük, bozuk çıkabilir.

En sık rastladığımız sorunlar arasında dişlerin çürük olarak çıkması yer alıyor. Bebeklik döneminde şekerli gıdalara düşkün olunduğunda süt dişleri de çürük olarak çıkacaktır.

Anne sütünü kesen bebeklerin sağlıklı beslenmesine ebeveynlerin önem vermesi gerekir. Pedodonti uzmanlarımız tarafından çocuklarda ağız ve diş sağlığı konusunda detaylı bilgiler edinebilir ve uygulayabilirsiniz.

Üsküdar Çocuklarda Ağız ve Diş Sağlığı Fiyatları 2023

Üsküdar çocuklarda ağız ve diş sağlığı fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşın.