Üsküdar Aft Hizmetleri

Aft tıp dilinde ülser anlamına gelen ağız içi ağrılı yaralara verilen isimdir, Aft nedir dendiğinde kişinin yemek yemesini ve bir şeyler içmesini engelleyen ağız içinde oluşan yaralar akla gelir. Son derece acı veren ağrılı bir şekilde oluşmaktadır. Birçok etkene bağlı olarak oluşsa da genel olarak çöl yak hastalığı, zayıf bağışıklık sistemi ve vitamin eksikliğinden kaynaklanan ağız hastalığı olarak bilinir.

En sık görülen ağız hastalıklarından biri olup bir çeşit oral ülser olarak insanlarda görülme olasılığı %20’dir. Özel Klinik Acıbadem Diş Sağlığı merkezi olarak uzman hekimlerimizle ağız hastalığı ve aft nasıl geçer konusunda sorun yaşayan hastalarımıza hizmet vermekteyiz. Ağız içi yaralarınız ve diş eti problemlerinizde güvenle merkezimizde tedavi edilebilirsiniz.

Ağızda Aft Neden Olur?

Ağız içinde aft oluşumları kadın ya da erkek fark etmeden herkeste görülebilmektedir. En sık karşılaşılma nedeni genetik yatkınlık olsa da bazı dış etkenlere bağlı olarak da oluşum gösterebilmektedir. Aft nedir sorusunun cevabı ağız içi ülser olarak görülse de kişilerde en sık görülme olasılığı olan ağız içi hastalığı olarak bilinir.

 Zayıf bağışıklık sistemi, sigara kullanımı, vitamin ve mineral eksikliği, stres, acı ve baharatlı yiyeceklerin sık tüketimi gibi etkenler aft oluşumuna neden olmaktadır. Bu etkenlerin yanı sıra hormonal değişimler, diş macunları ve sistemik hastalıklarda aft oluşumunun başlıca nedenleri arasında yer alır. Merkezimize gelerek oluşan aftlarınızla ilgili mutlaka uzman hekimlerimize muayene olunmalı ve tedavi için erken dönemde önlemler alınmalıdır.    

Aft Belirtileri Nelerdir?

Aft nedir sorusunun cevabı herkesin merak konusu iken aft belirtileri de önem taşımaktadır. Belirtiler arasında genel olarak kişilerin ağzında pamuksu bir yapı görülmektedir ve bu aft başlangıcı olarak tanımlanır. Aftlar kişilerin ağzında belirmeye başladıktan sonra belirti olarak şiddetli bir ağrı ve yara görünümü oluşur. Karıncalanma ve sızlama hissi, konuşurken artan ağrı, ağzın dış kısmına yayılan yaralar gibi belirtiler en yaygın görülen belirtiler arasında yer alır.

Merkezimizde ilerlemeden tedavi altına alınarak kısa dönemde ilaçlarla belirtilerin yok edilmesi mümkündür. İlerlemesi halinde ise ateş, yorgunluk ve halsizlik eşlik ederek fiziksel rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Kişi ağız içerisinde bu belirtilerden herhangi birine rastlaması halinde ve aft nedir sorusunun cevabını arıyorsa vakit kaybetmeden Özel Klinik Acıbadem Diş Sağlığı merkezimizden randevu alarak uzman hekimlerimiz tarafından muayene edilmelidir.

Aft Neden Çıkar?

Bulaşıcı bir hastalık olmayan ve genel olarak kadınlarda daha sık görülen aft rahatsızlığı nedenleri birçok etkene bağlı olarak oluşur. Bu durumun en yaygın nedenleri genetik yatkınlık ve bağışıklık sistemi düşüklüğüdür.

 Bu etkenler dışında vitamin ve mineral eksikliği, sigara kullanımı, asitli ve acılı yiyecek, içeceklerin tüketilmesi gibi faktörler aft oluşumunu tetikleyerek aft nasıl geçer sorusuna maruz bırakır. Bu nedenlerin en aza indirilmesi halinde aft oluşumunu erken dönemde engellemek mümkündür. Merkezimizden Üsküdar aft nedir sorusunun cevabı ve tedavisiyle ilgili uzman hekimlerimizden detaylı bilgi alınabilir ve oluşması halinde tedavi olunabilir.

Aft Nasıl Geçer?

Aft nasıl geçer sorusu özellikle kadınlar tarafından günümüzde sıklıkla yanıt aranan sorulardandır. Tedavi edilmemesi halinde çok ciddi bir sorun yok ise 7-10 gün arasında kendiliğinden geçmesi beklenebilir. Bu süre zarfında iyileşme olmadan daha kötüye gitme durumu söz konusu ise mutlaka merkezimizden randevu alınarak muayene olunması tavsiye edilir.

Hekimlerimizden alınan tedavi desteği sayesinde ise iyileşme hızlandırılır ve tekrarlanması önlenerek ağrı kontrol altında tutulabilir. Hekimlerimiz tarafından önerilen tedavilerde anestezik ve topical tedaviler bulunur. Eğer bu tedavilerden herhangi bir sonuç alınamazsa farklı tedavi yolları izlenerek enjeksiyon tarzı uygulamalar ile aft kontrol altına alınabilir.                 

Ağızda Afta Ne İyi Gelir?

Ağız içerisinde meydana gelen ve ağız içi yaralara neden olan aft nedir sorusuna verilen cevaplar dışında aft nasıl geçer sorusu da bir o kadar önemlidir. Uzman hekimlerimiz tarafından uygulanan tedaviler dışında önerdikleri basit yollarda aftın oluşumunu engelleyerek meydana gelen ağız sorunlarını da önlemeye yardımcı olacaktır.

Sıcak ve asitli gıdalardan bir süreliğine uzak kalmak, karbonatla oluşan bir krem hazırlamak, gargara yapılması gibi evde kendinizin yapabileceği tedavilerde mümkündür. Bu sayede oluşabilecek ağrılar azaltılarak aftın büyümesi engellenebilir.

Aft Tedavisi      

Aft tedavileri genellikle merkezimizde yer alan uzman hekimler tarafından aftın ileri olup olmadığına göre belirlenir. Topical ve anestezik tedaviler dışında gargara yapılması, bazı yiyeceklerden uzak durulması önerilmektedir. Kısa sürede oluşum bu sayede engellenerek kişilerin ağrıları giderilebilir. Sigara içilmemesi ise aft nasıl geçer sorusunun en önemli cevabı olup derhal bırakılmalıdır. Hücrelerin kendini yenilemesi ve aft oluşumunun engellenmesi için ağız bakımı ve hijyeni oldukça önem taşır.

Tekrarlayan Aftlar

Bir yıl içerisinde 3 ve daha fazla Üsküdar aft oluşumu gözlemleniyorsa bu durum tekrarlayan aftların oluşumuna işarettir. Genellikle bu durum genetik etkenler ve ilaçların yan etkilerinden kaynaklanıyor olsa da birçok farklı etkene bağlı olarak da oluşabilmektedir. Merkezimizde aft nasıl geçer sorusuna kolaylıkla cevap bulabilir ve uzman hekimlerimizden tedavi desteği alabilirsiniz. Tekrarlayan aftlar gebelik döneminde de artış gösterebilir. Aftlar ile ilgili tedavide öncelikle altta yatan etkenlerden uzak durulması önerilirken tedavi şekilleri ve ilaçlar aftların oluşma nedenlerine, ilerleme durumlarına göre değişkenlik gösterebilir.

Ağızda Çıkan Aft Nasıl Geçer?  

Aft oluşumları ağrılı bir dönem olup kişinin yaşam kalitesini düşüren bir döneme girmesine neden olur. Aft nasıl geçer sorusuna verilebilecek en güzel cevap altta yatan etkenlerden uzak durulmasıdır. İlerlemeden önlemek için öncelikle asitli ve çok sıcak yiyecek, içeceklerden uzak durmak, tuzlu su ve karbonat gargaraları, diş macunu seçimlerinde sülfat içermeyen macunların kullanımı önerilmektedir.

 İlerlemesi halinde ve tekrarlayan aft oluşumlarında öncelikle sigara kullanımı bırakılarak düzenli beslenme önerilir. Aft nedir dendiğinde her ağız içi yarası aft olmamakla birlikte mutlaka bir uzman hekime muayene olunması önerilir. Bu sayede merkezimizde erken dönemde ağız içi yaraları tedavi edilerek ilerlemeler önlenip ağız içi hijyeni kolaylıkla sağlanabilir.       

Çocuklarda ve Bebeklerde Aft

Çocuklarda ve bebeklerde özellikle kış aylarında bağışıklık sisteminin düşük olmasından dolayı gelişebilen aftlar görülebilir. Bağışıklık sistemi dışında yaşanan herhangi bir sağlık sorunu da aft oluşumunu tetikleyerek rahatsızlık hissi oluşturabilir. Özel Klinik Acıbadem Diş Sağlığı merkezi olarak çocuk ve bebeklerde aft oluşumu için tedavi hizmeti verilmektedir. Uzman hekimlerimiz çocukların ve bebeklerin bağışıklıklarına uygun olarak tüm tedavi seçeneklerini sizlere güvenle sunar.

Çocuklarda ve bebeklerde görülen aftların en yaygın belirtileri genellikle emme güçlüğü, beslenmek istememe, salya, ateş ve huzursuzluktur. Bu durumların oluşması halinde aft oluşumundan şüphelenmek gerekir. Uzman hekimlerimizin önerdiği pomad ve jeller çocuklarda aft oluşumunun sürecinin hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olacaktır.

 Bu nedenle mutlaka bir belirti görülmesi halinde uzman hekimler tarafından muayene edilmesi önem taşır. Tüm tetkiklerin yapılması altta yatan etkenin beslenme kaynaklı olduğunu gösteriyorsa vitamin ve mineral takviyesi yapılarak aftların oluşumu engellenebilir. Tedavilerin hepsi merkezimizde güvenli bir şekilde yapılarak aft nasıl geçer sorusu ortadan kaldırılır. Çocukların ve bebeklerin ağız sağlığı korunur.

Üsküdar Aft Tedavisi Fiyatları 2023

Üsküdar Aft Tedavisi Fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.