Üsküdar Ön Diş Dolgusu Hizmetleri
Birçok farklı nedene bağlı olarak ön dişlerde hasar oluşması halinde uzman hekimler dolgu uygulamalarını önerir. Ön dişlere yapılan dolgular estetik olarak farklı ve güzel bir görüntü oluşması için oldukça yardımcı işlemlerdendir.
Dolgu işlemleri oluşan hasarların önlenmesinin yanı sıra boşlukların doldurulmasında ve ayrık olan dişlerin görüntülerinin düzeltilmesine de fayda sağlar. Tercih edilen dolgu malzemesi ön dişlere uygulanan bir işlem olmasından dolayı mutlaka dişe uyumlu ve doğal görünümlü kaliteli bir malzemeden yapılıyor olması önem taşır.
Ön Diş Dolgusu Nasıl Yapılır?
Diş dolgularının tüm aşamalarında kullanılan malzemeler oldukça büyük önem taşır. Ön diş dolgusu genel olarak doğal görünümlü ve kaliteli malzemelerden oluşmalıdır. Ön dişler için yapılan dolgu işlemlerindeki aşamalar dişin durumuna göre değişiklik gösterir.
Özellikle dişlerde yoğun bir çürüme mevcut ise mutlaka temizlik yapılmalıdır. Temizlenen dişlerdeki çürüklerin giderilmesi halinde dolguya bazı durumlarda ihtiyaç duyulmaz. Bu durum haricinde dişlerde fazlaca bir ayrıklık söz konusu ise dolgu yapılması gerekli görülebilir.
Hastanın öncelikle dişlerinin fotoğrafı çekilerek istediği görüntünün nasıl olacağı hakkında uzman hekimle görüşmeler yapılır. Karar verilen dolgu işlemi için dolgunun tutunabilmesi için 15 saniye süren bir asit uygulaması yapılır.
Bu süre sonunda asidin kuruması sağlanarak yıkama işlemi yapılır. Yıkanıp kurutulan asit malzemesinden sonra dişlere dolgu malzemesi sürülerek tutunması sağlanır. Dişe sürülen dolgu malzemesinin sertleşmesini sağlamak için mavi ışık tutulur. Sertleşme mavi ışıkla sağlandıktan sonra tabakalama tekniği kullanılarak dolgu işlemi gerçekleştirilir.
Dişlere yapılan dolgu işlemi sonrasında dişlerdeki kalan artıklar temizlenir, dişler parlatılarak cilalama işlemi yapılır. Diş dolguları ön dişlerdeki hasarları gidererek estetik açıdan güzel bir gülümseme elde edilmesine yardımcı işlemlerdir.
Diş Dolgu Çeşitleri Nelerdir?
Günümüzde teknolojinin gelişmesinden dolayı birçok diş merkezlerinde birçok farklı işlem uygulanır. Dolgu uygulamaları ve özellikle Üsküdar ön diş dolgusu için kaliteli malzeme kullanımı olması gerekirken dişle uyumlu olması da büyük önem taşır.
Kompozit dolgu kullanılan dolguların başında gelir. Amalgam ve porselen dolgularda çeşitlerden olup kişinin isteği, dişlerin uygun olması gibi etkenlere bağlı olarak kullanımları değişebilir.
Kompozit dolgu içinde cıva gibi maddeler içermediğinden dolayı sağlığa herhangi bir zararı yoktur ve sıklıkla tercih edilen dolgu çeşitlerindendir. Dişlerde herhangi bir aşındırmaya gerek duyulmadan uygulanır. Beyaz renkte olup ön diş dolgusu olarak kullanılırken arka dişlerde kalıcı olmayabilir.
Amalgam dolgular antimikrobiyal özelliği bulunan dolgulardır. Kompozit dolgulara göre ücretleri daha uygun olup gümüş rengine sahiptir. İçinde cıva olmasından dolayı FDA tarafından kaldırılıp günümüzde kullanılmamaktadır. Altın ya da porselen olan dolgular ise daha maliyetli dolgulardır ve kalıcı olmasından dolayı daha uzun ömürlüdür.
Diş Dolgusunun Yöntemleri
Ön Diş Dolgusu; Günümüzde estetik açıdan dolgu uygulamaları tüm dişler için uygulanan standart işlemler arasında yer alır. Estetik gülüşler için en önemli diş dolgusu ise ön diş dolgusu uygulamalarıdır.
Dolgu uygulamaları genel olarak tüm dişlere yapılabilirken ön dişlerinde hasarlar olan, çatlak ya da farklı bir sorun olan hastaların estetik açıdan güzel görünmesi için yapılan işlemlere dolgu denir. Dolgulara ihtiyaç duyulması halinde ön dişlerle kişiler yemek yiyemez ya da ısırma gibi işlevleri yerine getiremez bir hal almıştır. Bu nedenle dolgu mecburi bir ihtiyaç haline gelir.
Ön Diş Dolgusu Ne Kadar Dayanır?
Dolgular genel olarak kullanılan malzemenin kalitesine ve kişinin kullanımına göre dayanma süresi olan estetik işlemlerdir. Kullanılan malzemeye göre dayanıklılığı bulunan dolguların kalıcılık süresi 7-10 yıl civarıdır. Üsküdar ön diş dolgusu için dayanma süreleri farklılık gösterir.
Amalgam dolgular 15-20 yıl, altın dolgular 20-30 yıl dayanabilirken kompozit dolgular 7-10 yıl dayanır. Belirlenen sürelerin sonunda düşen ya da hasar gören dolguların yerine yenileri değiştirilerek yapılabilir.
Düzenli bir şekilde diş hekimlerine görülmekte ve mutlaka dolguların kaliteli bir şekilde tercih edilmesine özen gösterilmesi gereklidir.
Ön Diş Dolgusu Belli Olur mu?
Dolgu çeşitlerini hastalar tercih ederken belli olup olmamasını da göz önünde bulundurur. Uzman hekimlerle görüşme yapılırken hangi dolguların kullanılması gerektiği hakkında bilgi alınmalıdır.
Diş dolgusu tercih edilirken kompozit dolgu ve porselen dolgu belli olmaz iken amalgam ya da altın dolgu ön dişlerde belli olacaktır. Dolgunun kullanımı ve kalitesi estetik açıdan önemli olmasından dolayı detaylı bir araştırma yapılarak işlem öncesinde mutlaka bilgi alınmalıdır.
Ön Diş Dolgusu Düşer mi?
Diş dolgularının düşmesi ya da hasar alması malzeme kalitesi ve kullanıma bağlı olarak değişkenlik gösterir. Diş hekimleri kontrolleri aksatılmadan yapılması ve kaliteli malzeme kullanılması halinde düşmesi mümkün değildir. Düşmesi mümkün olmayan ön dişlere yapılan dolgular diş sıkma, diş gıcırdatma ya da kazalardan sonra düşebilir.
Düşmesi halinde ise mutlaka vakit kaybedilmeden diş hekimlerine gidilmesinde fayda bulunur. Önlem alınması ve tekrar yerine yeni dolgu yapılması dişlere fazla hasar gelmeden kısa sürede çözüm bulunmasını sağlar.
Ön Diş Dolgusu Acıtır mı?
Dişlere yapılan temizleme ve dolgu işlemleri mutlaka anestezi altında yapılmalıdır. Dişlere uygun görülen alanlara yapılan uyuşturma işlemleri sonrasında diş dolguları esnasında hasta herhangi bir acı ya da ağrı hissi yaşamaz.
Diş dolguları yapıldıktan sonra uyuşma hissi geçmeye başladığı zamana ağrı kesici kullanımı gerekli olması halinde kullanılabilir. İlk birkaç gün hassasiyet oluşması normal olduğu için dolgu yapılan dişlerle bir şey yenip içilmemesi tavsiye edilir.
Diş Dolgusunun Bakımı ve Temizliği Nasıl Olmalıdır?
Ağız ve diş bakımı hastanın sağlığı açısından önemli bir yere sahiptir. Dişlerde oluşan hasarlar kişinin kendi sağlığını da önemli ölçüde etkileyeceğinden mutlaka hassas bir şekilde dikkat edilmelidir. Diş dolgularının yapılmasından sonra uygulama yapan hekim kontrolünde ağız ve diş bakımı yapılmalı, temizliği aksatılmamalıdır.
Dolgular düzenli olarak kontrol ettirilmeli ve yemekler sonrasında mutlaka dişlerin fırçalaması sağlanmalıdır. Dişlerin fırçalanmasının yanı sıra mutlaka diş ipi kullanımının da önemli olduğu bilinmeli günde bir kez diş ipi kullanılması aksatılmamalıdır.
Ön diş ve arka dişler iyice temizlenmeli, bakımları aksatılmamalı, diş ipi kullanılarak dolgu araları bakterilerden arındırılmalıdır. Böylece dişlerin bakımı sağlanmış olurken aynı zamanda dolgularında temizlenmesi gerçekleşmiş olur.
Diş çürüklerinin engellenmesi için düzenli kontroller yapılmalıdır. Dolgu işlemi yapan uzman diş hekimi önerilerine uyularak ağız ve diş bakımı düzenli bir şekilde uygulanmalıdır. Bu sayede ön diş dolgusu kalıcılığı artarken düşmesi önlenir ve ağız hijyeni sağlanmış olur.
Üsküdar Ön Diş Dolgusu Fiyatları 2023
Ön diş dolgusu ve diğer dolguların maliyetleri diş hekimlerine, uygulama yapılacak dişe ve kullanılan malzemelere göre farklılık gösterir. Bu nedenle öncesinde muayene olunması ve mutlaka araştırma yapılması gereklidir.
Dolguların kullanılan malzemesinin kaliteli olması ve tercih edilen dolgu çeşidine göre ücretlerinin değişmesi normaldir. Dolgu yapılacak olan dişlere kanal tedavisi gibi ek bir tedavi uygulanacağı da ücretler açısından belirlenmelidir.
Bu nedenle mutlaka muayene olunmalı ve tedavi aşamaları işlemlerden önce bilinmelidir. Bu sayede ücretler hakkında bilgi alınırken aynı zamanda hasta tedavi süreci hakkında da detaylı bilgi alınmış olunur. Üsküdar Ön diş dolgusu fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.