Gömülü Diş Çekimi

Gömülü diş çekimi fiziksel görünüm için oldukça güzel bir durum olsa da yirmilik diş çıkaran insanlar için özellikle günümüzde oldukça sorun haline gelmeye başlamıştır. Yirmilik diş kişinin yirmi yaşına yaklaştığında ya da yirmi yaşını geçtiğinde çıkmaya başlayan bazen de kişilerde tam yirmi yaşında çıkan dişlere verilen isimdir.

Yirmilik diş çenenin azı diş kısımlarının en sonunda çıkan alt üst olmak üzere her yerden bir tane çıkan bu dişler oldukça ağrılı bir şekilde çıkmaktadır.

gömülü-diş

Yirmilik diş normal dişlerin çıkması gibi kolay bir şekilde çıkmaz. Normal çıkan dişler bebek yaşta çıktığı için küçük boyda ve ona göre ağrısı sancısı ile çıkarken yirmilik diş azı diş halinde çıkar. Bu gömülü diş çekimi hikâyesi oldukça zor iken bazı kişiler de çıktığını hissetmez bile. Bu tamamen yapı ve genlerle alakalı bir durum olmaktadır.

Gömülü Yirmilik Diş Neden Olur?

Diş çekimi yirmilik dişin çıkmama sonucunda tedavi yöntemi ile alınması işlemine denilmektedir. Gömülü yirmilik diş yirmilik dişin çıkamaması durumunda meydana gelir. Çıkamaz ama iltihap ve ağrı yapar. Çıkamayacağı anlaşıldığı zaman tıbbi müdahale ile işleme el atılarak bu etin altında kalmış gömülü diş tedavisi yapılır. Çıkamadığı zaman yanındaki dişlerinde zarar görmesine sebep olur.

Diş çıkmadığı zaman oradaki etin altında gömülü diş şeklinde durur Bu yüzden de tıbbi müdahale ile gömülü yirmilik dişin tedavi edilmesi oldukça önemlidir. İhmal edilmemesi gereken bu işlemin uzman doktorlar tarafından yapılması da oldukça önemli bir durumdur.

Gömülü Dişler Hangi Problemlere Neden Olabilir?

Gömülü diş de sebep olunan oldukça fazla problem vardır. Bu problemlerin en başında kişi gömülü diş çekilmediği i zaman iltihap apse ve ağrı gibi durumlar meydana gelecektir. Bu oldukça şiddetli bir ağrı olduğu için kişi bu ağrının üstesinden gelemez ve normal günlük hayatı da oldukça fazla şekilde etkilenir.

Bunun yanında iltihap vücudun belirli bölgelerine de yayılarak kişiyi her yönden rahatsız da edebilir. Bu durumlar da kişinin hayatında olumsuz etkiler bırakır. Gömülü diş çıkmaması kişinin diğer diş etleri ve dişlerinin de olumsuz etkilenmesine sebep olur.

Gömülü Yirmilik Diş Belirtileri Nelerdir?

Gömülü yirmilik dişin belirtisi nedir diye merak edilenlere denilebilir ki eğer Yirmilik dişiniz çıkmaya başladığı andan beridir hala çıkmıyor ama sürekli ağrı apse iltihap gibi durumlara yol açıyorsa ve yaşınız da yirmiyi geçti ise bunun için hemen bir uzman diş doktoruna başvuru yapabilirsiniz. Bu durumlarda gömülü yirmilik diş olayı görülür ve doktor tavsiyelerine uyularak işlem yapılmaya başlanır.

Gömülü Dişler Hangi Durumlarda Alınmalıdır?

Her gömülü yirmilik diş çekilmesi aslında uygun değildir. Bu yüzden de dişin çekilip çekilmemesi konusunda doktorunuzla bu durumu detaylı bir şekilde konuşarak işlem yaptırabilirsiniz.

gömülü diş röntgeni

Eğer gömülü diş hiçbir şekilde kendini hissettirmiyor ve size zarar vermiyor ise herhangi bir zamanda olsa ufak bir belirti bile yoksa bu alana dokunulmaması gerekir. Çünkü dokunulduğunda orada boşluk ve tıbbi müdahale işleminin etkileri kalmaktadır.

Gömülü Diş Çekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Dikkat etmeniz gereken en önemli durum katı yiyeceklerden sıcak ve aşırı soğuk yiyeceklerden uzak durmaktır. Ilık olarak tüketeceğiniz su çorba gibi şeyleri yumuşak gıdalar ile almanız daha doğru olacaktır. Hiçbir şekilde sert ve susamlı Hindistan Cevizi gibi küçük parçalı gıdalardan da uzak durulması oldukça önemlidir.

Gömülü Diş Çekimi İle Diş Çekimi Arasındaki Farklar

Bu yöntemlerin ikisi birbirinden farklı olup farklı doktorlar tarafından yapılmaktadır. Diş çekimi deri ve etin altında kalmış dişe uygulanan müdahale iken normal diş çekimi çürümüş kırılmış işlevini yitirmiş her türlü zarar görmüş dişe uygulanan bir tıbbi yöntemdir.

Ne Zaman Bir Doktora Görünmelisiniz?

Dişinizin ilk çıkmaya başladığı zaman hissettiğiniz ağrı oldukça normaldir. Özelinde dişiniz çıkmadan sürekli bir ağrı apse şişlik kızarma ve daha farklı durumlara yol açıyorsa bu durumda hemen doktora giderek danışmalısınız. Bu belirtileri olan her kişi de gömülü diş bulunmasa da çoğunda bu yüzden olmaktadır. Bulunmayanlarda ise çok zor bir çıkma işlemi vardır.

Gömülü Diş Çekimi Fiyatları 2023

Gömülü diş çekimi fiyatları piyasa durumuna göre belirlenip her sene güncel olarak belirlenir. Oldukça avantajlı olan gömülü diş çekimi fiyatları cep yakmayacak tarzda olup ödeme de kolaylık yapılmaktadır. Gömülü diş çekimi fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.

Gömülü Dişler Sık Sorulan Sorular

Diş Çekimini Hangi Bölüm Gerçekleştirir?

Diş çekimi işlemini gideceğiz diş hastanelerinde bulunan uzman doktorlar ya da diş doktorları tarafından gerçekleşen bir işlemdir. Diş polikliniği bölümünden oluşturabileceğiniz randevular ile kolayca ulaşıp diş çekimi işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Diş Çekimine Neden İhtiyaç Duyulur?

Diş çekimine gömülü yirmilik diş çürümüş diş kırılmış ya da herhangi bir zarara uğrayıp işlevini yitirmiş ve ağrı sancı yapan dişlerin çekilmesi ve acıya son verilmesi için ihtiyaç duyulmaktadır. Bu işlem sonunda kişi çektirdiği dişin yerine diş yaptırarak hayatına devam edebilir.

Diş Çekimi Ağrılıdır Bir İşlem Midir?

Diş çekiminin ağrılı bir işlem olup olmadığı nasıl bir diş yapısına sahip olunduğu kişinin vücuduna uygulanan yönteme çeken doktora göre değişiklik gösterir. Genelde diş çekimi esnasında uyuşturup tıbbi müdahale yapılmaktadır.

Çekim Sonrası Şişlik Oluşur Mu?

Çekim sonrası oluşan şişlik kişiden kişiye değişir. Şişlik olması normal bir durum olup herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Genelden uyuşturarak çekilen bu dişler de kişi uyuşukken ağzını ve diş çekilen yeri şiş olarak algılayabilir.

Diş Çekimi Nasıl Gerçekleşir?

Diş çekimi işlemi için ilk önce çekilecek diş belirlenir temizlenir ve daha uyuşturarak işleme başlanır. Diş tıbbi araçlar ve uzman doktorlar elinde en fazla bir saat süren işlem ile sökülüp alınır. Çürük ya da kırılmış dişler daha kolay alınsa da kökü içerde kalmış olan dişlerin çekimi biraz zordur.

Diş Çekimi Zor Mudur?

Hiçbir ağrı sancı hissetmeden çekilen bu diş daha sonrasında kullanılacak ilaçlar sayesinde hiçbir zorluk çıkarmaz. Diş çekimi tıbbi bir yardım olup oldukça kolay bir işlemdir. Öncesi ve sonrasında yapılacak yapılmayacak olan işlevlere dikkat edilerek diş çekimine başlanır.

Gömülü Diş Çekilmezse Ne Olur?

Diş çekimi açısından diş çekilmez ise ve bir yandan da ağrıları devam ediyor iltihap ve apse durumları var ise kişiyi oldukça olumsuz bir şekilde etkiler. Fakat hiçbir zararı bir günden bir güne belirtisi olmayan gömülü dişlerin çekilmemesinde hiçbir sıkıntı yoktur.

Her Gömülü Dişin Alınması Gerekli Midir?

Her gömülü dişin alınmaması gerekli değildir. Eğer hiçbir etki ya da zarar vermiyor ise dişin kalmasında herhangi bir problem yoktur. Fakat ağrı sancı ve apse gibi durumları varsa acil bir şekilde alınması gerekir.

Gömülü Diş Çekimlerinde Risk Var Mı?

Diş çekiminin hiçbir risk olmayıp oldukça kolay bir işlemdir. Gömülü diş çekimi en fazla bir saat ya da iki saat süren gömülü diş işleminde hiçbir risk bulunmayıp korkacak bir durum dahi yoktur.