Diş Kristali İle Estetik Güzellik 

Diş Kristali, Genel kapsamda diş yüzeyine bağlı kristallerdir. İstenirse dişlerde pırlanta da kullanılabilir. Bunlar diş aksesuarları şeklinde diş yüzeyine yapışan kristallerdir. İstenirse diş pırlantaları da kullanılabilir. Bunlar diş aksesuarlarıdır.

Diş hekimi diş yüzeyini kazımak yerine özel bir yapıştırıcı kullanarak istenilen dişin görünen yüzeyine yapıştırır. Son yıllarda dişlerine estetik ve parlaklık kazandırmak isteyenler tarafından diş kristali tercih edilmektedir. Bu aksesuar dişlerin yüzeyini ve kişinin gülüşünü değiştirmek için kullanılır.

Dental elmas veya diğer bir deyişle diş kristalleri, son zamanlarda kozmetik diş hekimliğinde en popüler prosedürlerden biri haline gelmiştir.

Diş Kristali Nedir?

Kişinin gülüşünde fark yaratırken ön, arka ve köpek dişlerinin hastanın istediği şekilde yapıştırılmasıyla uygulanan bir işlem olduğu için genellikle tercih edilir. Düşmesi de çok zor ve gayet sağlamdır. Düşse bile daha sonra kolayca yerine takılabilir. Bu bakımdan, her yaştan hastaya uygulanabilme avantajına sahip kozmetik diş uygulamalarından biridir.

Diş Kristalini Kimler Yaptırabilir?

Estetik ve kozmetik uygulamalarda diş pırlantaları, kullanım kolaylığı nedeniyle her yaştan insan için popüler bir yöntemdir. Ancak bu uygulama öncesinde ağız ve diş sağlığının tam olması sağlanmalıdır. Ayrıca diş hekimlerinin yapması gereken bir uygulamadır. Beyaz dişlere sahip kişiler daha şık göründüğü için diş hekiminin önerdiği beyazlatma uygulamasına ihtiyaç duyarlar. Bu sayede uygulama iyileştirilir.

Dişlerinizde pırlanta seçerseniz, pırlantanın yeri için başka bir seçenek seçebilirsiniz. Ekonomik ve ucuz taşları da tercih edebilirsiniz. Ancak bu taşlar doğrudan cilalanmadan yapıştırıldığı için yense bile kolayca düşer. Uzun süre kullanmak istiyorsanız diş hekiminizin tavsiyelerini dinlemenizde fayda var.

Diş Kristali Nasıl Takılır?

Diş hekimi diş yüzeyini kazımak yerine özel bir yapıştırıcı kullanarak istenilen dişin görünen yüzeyine yapıştırır. Dental elmaslar, keskin yüzey kaplamalı doğal taşlardır. Bu kesme yüzeyini dişe uyarlamak için elmas kesimin çapına göre diş yüzeyinden küçük bir aşındırma yapılır. Diş ile elmas arasına özel bir yapıştırıcı sürülür.

Diş Pırlantasında Hangi Tür Taşlar Kullanır?

Dental elmasları seçerken, kuvars taşları için çeşitli ikameler mevcuttur. Diş pırlantalarından daha ucuz olan diş taşları bütçenize uygun olabilir. Ancak bu taşlar aşındırıcı yöntemler kullanılmadan sadece yapıştırılarak uygulanır, bu da kullanım ömrünü kısaltır. Ayrıca meyve yeme veya yeme gücünden dolayı yerinden çıkma riski de vardır.

Ayrıca çıkarmak isterseniz cila yapmadan da çıkarabilirsiniz. Dental kristalleri uzun süre kullanmak isteyen kişiler doktorlarının tavsiyelerini dinlemeyi tercih edebilirler. Dişlerinizdeki elmaslar kaliteli ise dişlerinizin düşmesi veya kırılması pek olası değildir.

ental elmaslar için kullanılan taşlar kuvars taşlarından veya benzer özelliklere sahip taşlardan seçilir. Dişlerinizde pırlantadan daha ucuz olan bir taş seçerek bütçeniz dâhilinde istediğiniz görüntüyü elde etmenizi sağlayabilirsiniz. Adeziv teknolojisi ile takılan dişlerin, dişe taşlama yöntemiyle takılan elmas dişlere göre daha kısa ömürlü olduğu söylenmektedir. Dişlerinin kısa vadede pırlanta görünümüne sahip olmasını isteyen kişiler pırlanta yerine taşları tercih edebilirler.

Diş Kristali Nasıl Yapılır? Uygulama Aşamaları

Dental elmasların uygulama aşamasında elmasın dış yüzeyine ulaşan kısmı çok hafif bir cilalama işlemine tabi tutulur. Bu, yapıştırılacak yüzeye kompozit yapıştırma adı verilir ve özel bir yapıştırıcı uygulanır. Çok az aşındığı için uzun yıllardır kullanılmaktadır. Devrilme riski çok düşüktür, ancak varsa diş hekimi kolaylıkla diş pırlantasını değiştirebilir.

Dişinizdeki pırlantayı çıkarmak isterseniz, çıkarma işleminden sonra, cilalama diş yüzeyini orijinal durumuna geri getirir. Yapay taşlar ve elmaslar özel teknoloji ile diş yüzeyine kazınmadan yapıştırılır ve teknoloji geliştirilir. Kısa bir işlemde özel bir yapıştırıcı kullanılarak istenilen diş yüzeyine yerleştirilirler.

Normal şartlarda diş yüzeyinden ayrılması zor olan diş kristalleri, ağır bir yemekle dişten ayrılırsa diş hekimi tarafından kolayca tekrar takılabilir. Yüzeydeki tartar ve renklenmeleri giderir. Dental elmasın takılacağı diş, işlem yapılmadan önce tükürüğün değmemesi için pamuk kullanılarak çevre dokudan izole edilir. Bu aşamada kompozit yapıştırıcı adı verilen özel bir yapıştırıcı kullanılır. Dişlerdeki elmaslar çıkarılırken, çıkarma işleminden sonra yapılan polisaj uygulamasından dişlere zarar verilmemelidir.

Diş Kristali Uygulamasının Avantajları

Gülüşünü ve görünüşünü değiştirmek isteyenler tarafından kullanılan dental elmaslar, estetik diş hekimliğinin uygulamalarından biridir. Dental elmasların özellikleri; etkileyici gülüş, dişlerin estetik görünümü, diş beyazlatma işlemi ile diş beyazlatma olarak sıralanabilir. Ayrıca; artan özgüven ve farklılık, görünümdeki değişiklikler, rahat gülüş de bu elmasların sağladığı yararlardandır.

Diş Pırlantasının Dişe Bir Zararı Var Mıdır?

Dental elmaslar sağlığınız için zararsız bir işlemdir. Bununla birlikte, çok sert yiyecekler yerken düşme veya boğulma olasılığını da içerir. Aynı zamanda diş pırlantaları diş hekimi dışında hiç kimse tarafından kullanılmamalıdır. Diş pırlanta fiyatları uygulama öncesi yapılan beyazlatma ve diğer tedavilere göre değişiklik göstermektedir.

Diş kristalleri zararsız kullanımlardan biridir. Diş hekimleri tarafından takılan diş pırlantaları daha güvenilir ve dayanıklıdır. Sağlığınıza zararsız bir uygulamadır. Ancak, bir elmasın kırılabileceği durumlar vardır. Bir elmas kırılırsa, yutulabileceğinden sağlık açısından tehlikeli olabilir. Bu nedenle pırlantaların kırılabileceği durumlardan kaçınılmalıdır.

Elmas kırma, çok sert yiyecekleri doğrudan çiğneme, sert yiyecekleri ağızla soyma gibi durumlara örnek verilebilir. Diş pırlantanız herhangi bir nedenle kırılır veya düşerse diş hekiminize başvurarak yeniden takmasını sağlayabilirsiniz. Alternatif olarak, diş kristalleri, onları çıkarmak isteyen bir diş hekimi tarafından kolayca çıkarılabilir. Daha sonra cilalama dişlerinizin görünümünü korumaya yardımcı olacaktır.

Diş Kristali Tedavi Süresi

Tedavi için maruz kalma süresi çok kısadır. 15-20 dakikalık bir dosyalama ve yapıştırma seansından sonra günlük rutininize kolayca devam edebilirsiniz. Dental elmas uygulamasının süresi aşınan kristal sayısına bağlıdır.

Zamanla Düşer Mi?

Diş yüzeyinde bulunması nedeniyle diş kristali ısırma hareketleri ile aşırı kuvvet uygulanması durumunda düşme riski vardır; Ancak düşerse dişlerinize zarar vermez. Düşürülürse yeniden takılabilir.

Diş Pırlantasından Sıkılırsam Çıkarılabilir Mi?

Genellikle diş kristali istediğiniz zaman çıkarılabilir ve yüzey parlatma ile dişleriniz orijinal şekline kavuşur.

 Kendim Yapıştırabilir Miyim? Neden Diş Hekimine Gidilmeli?

Piyasada kendinden yapışkanlı diş kristalleri var; ancak yapışkan malzeme doktorun kullandığı ile aynı değildir. Bu durumda taş düşebilir, kalıcı renklenmelere ve dişlerinizde hasara neden olabilir. Yapıştırdığınızda diş kristali  dökülen yapıştırıcı cilasız bir yüzey oluşturur ve plak ve renk bozulmasına eğilimlidir. Bu nedenle bu işlemi diş hekimine yaptırın.

Bu aksesuarları dişlerinize kendiniz yapıştırmanız, taşların düşmesine ve kalıcı renk bozulmasına ve diş hasarına neden olabilir. Birikmeyi teşvik eder ve renk bozulmasına neden olur. Bu nedenle, bu işlemin bir diş hekimi tarafından yapılması şiddetle tavsiye edilir.

Dudağımı Rahatsız Eder Mi?

Pürüzsüz yüzeye sahip olduğu için dudaklarınızı bozmaz.

Zamanla Rengi Değişir ve Özel Bir Bakım Gerekir Mi?

Günlük ağız bakımı dışında özel bir bakım gerektirmez ve rengi değişmez. Aşınmaya maruz kalmaz, renk ve parlaklık kaybı olmaz.

Diş Pırlantası İstendiğinde Çıkarılabilir Mi?

Canınız istediğinde diş kristali dişlerinize zarar vermeden kolayca çıkarabilirsiniz.

Dişe Zarar Verir Mi?

Sadece diş yüzeyine yapıştırıldığı için dişe herhangi bir zararı yoktur.

Dudağı Rahatsız Eder Mi?

Doktorun yapıştırdığı diş kristali yüzeyi pürüzsüzdür. Dudakları veya ağzı tahriş etmez.

Zamanla Rengi Değişir ve Özel Bir Bakım Gerekir Mi?

Bu aksesuarları dişlerinize uyguladığımızda standart günlük  ağız  bakımınıza diş kristali  sonrası da devam etmeniz yeterlidir.

Diş Kristali Fiyatları 2023

Dental kristallerin fiyatı seçilen elmasın fiyatına ve tedavi edilecek diş sayısına bağlıdır. Dental pırlanta fiyatları ayrıca diş beyazlatma işleminin kullanılıp kullanılmadığına da bağlıdır. Yeni bir görünüm ve gülümseme isteyenler için dental kristaller ideal bir seçimdir.

Ayrıca diş kristali fiyatları seçeceğiniz pırlantanın veya diğer değerli eşyanın değerine göre değişiklik göstermektedir. Bunun yanında; pırlanta takmadan önce diş beyazlatma ve temizleme işlemine ve diş hekiminin bilgi ve tecrübesine göre fiyat değişiklik gösterebilir. Diş kristali fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.