Üsküdar Diş Eti İltihabı Hizmetleri
Diş eti iltihabı, günümüzde diş eti hastalıkları arasında en sık karşılaştığımız problemler arasında yer almaktadır. Diş eti iltihabı diş etlerine biriken bakterilerden ve artıklardan dolayı meydana geliyor. Bakteriler temizlenmediği taktirde iltihaplanma oranı daha yüksek oluyor.
Üsküdar diş eti iltihabı dişlerin çekilmesine kadar yol açabilir. Dişlerin arasında ve üzerinde biriken bakteriler kemiklerin zayıflamasına neden oluyor. Zayıflayan diş kemikleri iltihaplanma yaparak diş etlerine etki ediyor.
Diş eti hastalıkları içinde en sık rastlanan iltihaplanmayı yaşamamak için dişlerinizi düzenli olarak fırçalamanız gerekir. Eğer iltihaplanma sorununuz ilerleme gösterdiyse kısa süre içinde muayene olmalısınız.
Uzman hekimlerimiz tarafından hastalarımıza özel olarak tedaviler uygulanır. Kaliteli bir tedavi için bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Diş eti iltihabı kısa sürede kurtularak ağız ve diş sağlığınıza kavuşabilirsiniz.
Diş Eti Hastalıkları (Periodontitis) Nedir?
Diş eti iltihaplanmalarının tedavi edilmemesi durumunda periodontitis meydana gelebilir. Diş eti hastalıkları arasında yaygın görülen bir hastalıktır.
Bakteri plağından dolayı meydana gelen periodontitis hastalığı diş et dokusunun açılmasına neden olur. Bakteriler diş taşı oluşumuna da neden olur. Tedavi edilmediği taktirde diş kayıplarına kadar neden olur.
Diş dokusunda görülen açılmalar ilerleyerek kemik kaybına da yol açar. Periodontitis hastalığı önlenebilen bir hastalıktır. Fakat oluşan hasarların tedavi edilmesi uzun zaman alır.
Yalnızca diş kaybına değil, kalp hastalıklarına da yol açan bir durumdur. Diş etlerinde şişlik, kanama ve kızarıklık belirtileri ile ortaya çıkan hastalıktır. Sizler de bu şikayetleri taşıyorsanız kısa süre içinde muayene olmalısınız.
Diş Eti Hastalıklarına Yol Açan Nedenler Nelerdir?
Diş hastalıkları kadar diş eti hastalıkları da sıklıkla karşılaştığımız durumlardandır. Diş eti hastalıklarının ortaya çıkmasında pek çok neden yatar. Sigara, alkol ve tütün ürünleri kullanan kişilerde daha sık rastladığımız hastalıklardır.
Bakteriyel diş plağı oluşumu diş etlerine etki eder. Stres altında kalmak ve vitamin eksikliği yaşamak diş eti hastalıklarına neden olur. Diyabet hastalığı olanlarda diş etleri daha fazla hasar görür.
Düzenli olarak kullanılan bazı ilaçlar da diş etlerinde hastalık görülmesine yol açar. Ana sebep olarak bakteriyel plak görülüyor. Bu nedenle dişlerin gün içinde düzenli olarak fırçalanması gerekiyor.
Diş Eti Hastalıklarının Belirtileri Nelerdir?
Günümüzde her yaş grubunda sıklıkla rastlanan diş eti hastalıkları arasında en yaygın olarak iltihaplanma ve çekilme görülüyor. İlk olarak ağrı ve hassasiyet ile kendini gösterir. Diş etlerinde kızarıklık, şişlik ve ağrı meydana gelir. Ağızda kötü bir koku oluşumuna neden olur. Üsküdar diş eti iltihabı ile birlikte diş etleri de çekilme gösterir.
Çok sıcak ve soğuk içeceklere karşı hassasiyet meydana gelir. Dişler fırçalanırken kanama görülebilir. Eğer sizler de bu belirtilerden en az birini gösteriyorsanız uzman bir diş hekimine gözükmeniz gerekir. Aksi taktirde hastalıklarınız ilerleyerek diş ve kemik kayıplarına kadar yol açar. Bizlerle iletişime geçerek kısa sürede muayene ve tedavi olabilirsiniz.
Diş Eti Hastalıkları Nasıl Tedavi Edilir?
Diş eti hastalıkları alanında uzman diş hekimleri tarafından tedavi edilmesi gereken durumlardandır. Hastanın durumuna göre en uygun tedavi planı hazırlanır. Tedavilerin başarılı bir şekilde ilerlemesi için hastalarımızın günlük ağız ve diş bakımına özen vermeleri de gerekir.
Diş eti iltihaplanmaları özel ilaçlar ile tedavi edilebilir. Fakat diş eti çekilmesi yaşayan hastalarımızın tedavisini lazer ve özel aletler kullanarak gerçekleştiriyoruz.
Tartar oluşumu meydana gelen hastalarımızda kazıma işlemini uyguluyoruz. Hastalıklara özel tedaviler ile işlemler uygulanıyor. Tüm tedaviler alanında uzman hekimlerimiz tarafından yapılıyor. Sizler de güvenle ihtiyaç duyduğunuz her zaman hizmet alabilirsiniz.
Diş Eti Çekilmesi (Periodontitis) Nasıl Önlenir?
Diş eti çekilmeleri, diş eti iltihaplanmalarından sonra en sık görülen hastalıklardandır. Diş eti hastalıkları arasında yer alan çekilme hastalığının önlenmesi mümkündür.
Diş eti sorunlarının genel olarak önlenmesi düzenli bir ağız bakımından geçer. Diş eti çekilmesi de düzenli olarak diş fırçalanması ile önlenebilir. Bununla birlikte kullanılan diş ipleri de çekilmenin önlenmesini sağlar.
Diş etlerinizi güçlendirerek çekilme sorununun önüne geçebilirsiniz. Eğer evde denediğiniz yöntemler ile durduramıyorsanız uzman bir diş hekimi tarafından muayene olmanız gerekir. Diş etlerinize göre en uygun tedavi yöntemi belirlenerek uygulama yapılır.
Diş Hassasiyeti Nedir ve Nasıl Oluşur?
Sağlıklı ve doğal dişlere dış etkenlere ya da genetiğe bağlı olarak zamanla sağlığını yitirebiliyor. Sağlığını yitiren dişlerden dolayı diş eti hastalıkları meydana gelebiliyor.
Diş hassasiyeti de meydana gelen hastalıklar arasında yer alıyor. Dişleri kaplayan dış tabaka hasar aldığında dişlerde hassasiyet oluşur. Diş hassasiyetinde hem diş etleri hem de diş kökleri iltihap belirtisi gösterir.
Sıcak ve soğuğa karşı hassasiyet oldukça fazladır. Diş etleri çekilme gösterdiğinde dişte uzama meydana gelir. Dikkat edilmesi ve oluştuğunda hemen tedavi edilmesi gereken bir durumdur.
Tedavi önemsenmediği taktirde diş kayıplarına ve farklı ağız içi hastalıklara neden olur. 20-50 yaş aralığında görülme olasılığı daha yüksektir. Dişlerin sert fırçalanmasından dolayı meydana gelebilir.
Diş Hassasiyeti Nasıl Tedavi Edilir?
Diş hassasiyetinin tedavisinde hastaya özel olarak bakım planları uygulanır. Çekilmenin ne derece olduğu ve tüm dişlerde meydana gelip gelmediği tespit edilir. Diş hassasiyetine en iyi gelen yöntem günlük ağız bakımının doğru bir şekilde yapılmasıdır. Dişlerinizi yumuşak kıllı fırçalar ile yavaş yavaş fırçalamanız gerekir.
Sert fırçaladığınız sürece diş etlerinizde daha fazla çekilme meydana gelir ve iyileşme kaydedilemez. Diş ipi kullanırsanız diş hassasiyetinizin daha kısa sürede sona erdiğini de görebilirsiniz.
En doğru tedaviden yararlanmak için kliniğimiz ile irtibat kurabilirsiniz. Diş hekimlerimizin sizlere özel olarak uyguladığı planlar ile kısa sürede tedavinizi olabilirsiniz. Diş eti hastalıkları sona ererek sağlığınıza yeniden kavuşabilirsiniz.
Diş ve Diş Eti Hastalıkları Önlemek İçin Neler Yapılabilir?
Diş ve diş kökü hastalıkları kadar diş eti hastalıkları da önemsenmesi gereken durumlardandır. Diş eti hastalıkları önlenebilmesi için tüm ağız bakımının düzenli olarak yapılması gerekir. Dişlerinizde herhangi bir sorun yaşamasanız dahi 6 ayda bir düzenli olarak diş hekimine görünmeniz gerekir. Eğer diş etlerinizde başlayan bir hastalık varsa erken teşhis ile tedavi edilebilir.
Dişlerinize hassas bir şekilde davranmalısınız. Sert diş fırçası kullanmaktan kaçınmalı ve sert hareketler ile diş fırçalamamalısınız. Dişlerinizin yüzeyinde tartar oluşmaması için diş ipi kullanmaya ve yemeklerden sonra diş fırçalamaya önem vermelisiniz. Ağız ve diş bakımlarınızı düzenli yapmadığınız taktirde oluşabilecek hastalıkların önünü açmış olacaksınız.
Diş Eti Çekilmesi ile Ortaya Çıkabilecek Komplikasyonlar Nelerdir?
Diş eti çekilmeleri hassasiyete en fazla neden olan hastalıklar arasında yer alıyor. Ağrı ve sızı ile kendini gösteren diş eti çekilmesi farklı komplikasyonlara da neden olur.
Diş kökleri daha uzun olarak görünür ve tedavi edilmediğinde diş kayıplarına kadar yol açar. Diş eti çekilmesine neden olan bakteriler temizlenmediğinde dolaşım sistemine kadar ulaşır.
Böylece kalp hastalıklarına neden olur. Vücudun diğer sistemlerini de etkileyebilen diş eti çekilmesi son derece önem verilmesi gereken bir durumdur. Diş eti hastalıkları tedavilerinizi en güvenli ve profesyonel şekilde olabilmek için kliniğimize başvurabilirsiniz.
Üsküdar Diş Eti İltihabı Tedavi Fiyatları 2023
Üsküdar diş eti iltihabı tedavi fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.