Üsküdar Diş Çekimi Hizmetleri

Diş çekimi, günümüzde diş cerrahisinde en fazla yapılan işlemler arasında yer almaktadır. Lokal anestezi altında uygulanan bu işlem, dişin kemikteki yuvasından çıkartılması işlemidir.

Basit bir işlem olarak görülse de oldukça dikkatli hareket edilmesi gereken bir işlemdir. Kliniğimizde uzman hekimlerimiz tarafından yapılan diş çekimi ile sağlıksız, işlevini kaybetmiş olan dişlerinizden kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Diş Neden Çekilir?

Diş gelişimini tamamlamış olan yetişkin bireylerde bazı durumlarda dişlerinin çekilmesi gerekir. Dış etkenlere ve düzensiz bakıma bağlı olarak dişler zaman içinde çürüme gösterebilir.

Bu çürümeler zamanında tedavi edilmediği taktirde daha büyük sorunlara yol açar. Birden fazla problemi olan dişlerin çekilmesi gerekir. Çeneye sığmayan dişlerin de çekilmesi gerekebilir. Diş çekiminin yapılabilmesi için ilk olarak röntgen filminin yapılması gerekir.

Diş Çekimi Neden Yapılır?

Daimi olarak çıkan ve gelişimi tamamlayan dişler doğru bakım yapılmadığı taktirde zaman içerisinde bozulur ve çürüme gösterir. Birden fazla hasarı olan dişler, diş etinin üzerine çıkamamış gömül kalmış olan dişler ve 20 yaş dişleri için çekim işlemi yapılabilir. Cerrahi bir işlem olduğundan dolayı çekilen dişin yerine yeniden diş gelmez. Bu nedenle o bölgede protez diş uygulaması gerekebilir.

Diş Çekimi Nasıl Uygulanır?

Cerrahi bir işlem olarak uygulanan diş çekim esnasında hastalarımızın herhangi bir acı ve ağrı hissi yaşamaması için lokal anestezi uygulaması yapıyoruz. Çekilecek olan dişler daha net belirlendikten sonra özel aletler ile gömülü olan diş kemik yuvasından çekiliyor. Bu konuda özel eğitimi olan uzman hekimlerimiz tarafından işlem yapılıyor.

Diş Çekimi Ne Zaman Gereklidir?

Dişler bazı nedenlere bağlı olarak tedavi edilemez ve çekilmesi gerekir. Günümüzde en yaygın olarak meydana gelen çürük dişler, tedavi edilmediği taktirde daha da ilerler ve çekilmeye kadar gider.

Dişler çene yapısına göre büyük kaldığı durumlarda çekilmesi gerekir. Ortodonti tedavisi görecek hastalarda da bazı dişlerin çekilmesi gerekir. Kanal tedavisinin yetersiz olduğu durumlarda da dişin çekilmesi gerekir.

Diş Çekimi Öncesi Hazırlık

Dişin çekilmesine karar verilmesinin ardından yerinin tam olarak belirlenmesi için röntgen filmi çekilir. Dişin çekilmesi için ağır bir enfeksiyon olmaması gerekir.

Eğer bölgede çok yoğun bir enfeksiyon varsa antibiyotik kullanılması gerekebilir. Enfeksiyon geçtikten sonra dişin çekilmesi uygundur. Hastalarımızda farklı hastalıklar varsa çekim işlemi öncesinde bizlere bildirmeleri büyük önem taşıyor.

Diş Çekiminden Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Dişin çekilmesine karar verilmesinin ardından kısa bir süre içinde işlem sonra erer. İyileşme sürecinde bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir. İşlemden sonra ortalama 1-2 saat kadar hiçbir şey yiyip içilmemesi gerekir.

Bölgedeki uyuşukluk geçtikten sonra yenip içilebilir. Diş çekilen bölgeye baskı uygulanmaması gerekir. İyileşme süreci boyunca sert gıdalar tüketilmemesi gerekir.

Diş Çekme Nedenleri Nelerdir?

Sağlıklı olan dişler bazı nedenlere bağlı olarak çürüyebilir ve bozulur. İşlevini kaybeden dişler tedavi edilmediği taktirde cerrahi olarak çekilmesi gerekir.

Dişteki çürük büyük oranda ilerlediğinde ve tedavileri kabul etmediğinde çekilmesi gerekir. Ortodonti tedavisi görecek hastalarımızda ön hazırlık için bazı dişlerin çekim işlemin gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda gömülü kalmış 20 yaş dişlerinin de çekilmesi gereklidir.

Diş Çekimi Sonrası İyileşme Süreci

Diş çekildikten sonra hastalarımızı hemen evlerine gönderebiliyoruz. İyileşme süreci ortalama olarak 1-2 gün kadar sürer. Çekilen dişin olduğu bölgedeki etin kendini toparlaması da 1 haftayı bulacaktır.

Üsküdar diş çekimi uygulanan lokal anestezi etkisini yitirdiğinde hafif ağrı ve sızılar meydana gelebilir. Bu durumda hekimlerimizin sizler için önerdiği ağrı kesicileri almanız mümkündür.

Diş Çekimi Kuvvet Gerektirir mi? Bu Bakımdan Kadın ve Erkek Diş Hekimleri Arasında Fark Var mıdır?

Diş etinin üst kısmında yer alan herhangi bir sıkıntılı durum yaratmayan dişler hem kadın hem de erkek diş hekimleri tarafından çekilebilir. Fakat erkek hekimlerde anatomik yapıya bağlı olarak daha fazla kuvvet vardır.

Diş eti içine gömülmüş ya da sıkıntılı olan dişler erkek hekimler tarafından çekilmesi gerekir. Kuvvetli çekilemeyen dişlerde kök kırılması ve bu kökün diş etinde kalması meydana gelebilir.

Çekim Sırasında Diş Neden Kırılır?

Diş çekiminde bazı nedenlerden ve dikkatsizlik yüzünden kırılma meydana gelebilir. Kırılan diş hem hekim hem de hasta açısından panik yaratabilir.

Çekilecek olan dişe sağlam bir kuvvet uygulanmadığında ve doğru çekim yapılmadığında kırılma yaşanır. Bu nedenle çekilecek olan dişin en doğru şekilde tespit edilmesi ve hassas olarak çekilmesi gerekir. Uzman hekimlerimiz tarafından en dikkatli şeklide çekim işlemi yapılır.

Diş Çekimi Korkusunu Yenmek İçin Ne Yapılabilir?

Diş çekim denildiğinde korku saran ve bu nedenle tedavi olamayan pek çok hasta vardır. Aşırı derecede ağrınız varsa ve hala doktora gidemiyorsanız çekim işlemini genel anestezi altında yaptırabilirsiniz.

Diş hekimi tercihi bu durumda en önem taşıyan durumlardandır. Sizi bu süreçte sakinleştirecek bir hekim seçmeniz önem taşır. Hekimlerimiz her zaman güler yüzlü ve alanlarında uzmanlardır. Güvenle hizmet alabilirsiniz.

Çekim Öncesi Yapılması Gereken Şeyler Nelerdir?

Hastalarımız diş çekim yaptırmadan önce bazı hususlara dikkat etmeleri gerekir. İşleme gelmeden 24 saat öncesinde diş etlerini tahriş edecek kadar sıcak yiyecek ve içeceklerden uzak durmaları gerekir. Sigara ve alkol alımını 24 saat öncesinde bırakmanız gerekir. Bu tür zararlı maddeler iyileşme sürecinin daha zor geçmesine neden olur.

Diş Çekimine Neden İhtiyaç Duyulur?

Günümüzde diş cerrahisinde en sık karşılaştığımız durumlar arasında diş çekim yer alıyor. Üsküdar diş çekimi çok zor durumda kalınmadığı sürece ihtiyaç duyulmaz.

Çürükler tedavi edilmeyecek duruma geldiğinde dişin çekilmesi gerekir. Ağız yapısına büyük gelen ve orantısızlığa neden olan dişlerin de çekilmesi gerekir. Çekilen dişlerin yerine protez diş uygulanması gerekir.

Diş Çekimi Ağrılı Bir İşlem midir?

Diş çekiminde hastalarımızın ağrı hissi yaşamaması için lokal anestezi uygulaması yapıyoruz. Bazı hastalarımız bu konuda panik yaşadığından dolayı kendilerini sakinleştiriyoruz.

Diş çekim esnasında herhangi bir ağrı hissi yaşamazsınız. Fakat anestezinin etkisi geçmesi ile birlikte çekilen diş bölgesi hafif ağrı yapabilir. Hekiminizin önerdiği ağrı kesiciler ile ağrılarınızı durdurabilirsiniz.

Çekim Sonrası Şişlik Oluşur mu?

Enfeksiyon oranı yüksek olan dişler apse yapabilir. Sağlıklı bir diş çekimi olması için bu apsenin boşaltılması gerekir. Çekim sonrasında nadir olarak karşılaştığımız bir durum şişliktir. Bu şişliğin nedeni çekim esnasında uygulanan kuvvete bağlı olarak meydana gelebilir.

Diş Çekimi Nasıl Gerçekleşir?

Korkulduğu kadar bir zorluğu olmayan diş çekimi, lokal anestezi altında uygulandığı için herhangi bir acı ve ağrı hissi meydana gelmez. Özel aletler ile kemik yuvasından dişin çıkartılma işlemi yapılır. Tüm aşamalar alanında uzmanlaşmış diş hekimlerimiz tarafından gerçekleştirilir. Sizler de gönül rahatlığı ile kliniğimizden hizmet alabilirsiniz.

Üsküdar Diş Çekimi Fiyatları 2023

Günümüzde diş çekiminde fiyatlar her hastanın rahatlıkla tedavi olabileceği şekildedir. Diğer cerrahi işlemlere oranla daha uygun maliyetli bir işlemdir.

Kliniğimiz tarafından uygulanan indirimli fiyatlar ile daha uyguna dişlerinizi çektirebilirsiniz. Diş çekimi fiyatları 2023 yılında da kampanyalı olarak kliniğimizde sizlere sunuluyor. Üsküdar diş çekimi fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.