Üsküdar Bebeklerde Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri

Bebeklerde Ağız ve Diş Sağlığı; Yeni doğan döneminden çıkmış olan ve 6.ayına girmiş olan sağlıklı bebeklerde dişler çıkmaya başlayacaktır. Bebeklerde ağız ve diş sağlığı önemini koruyan durumlar arasında yer alıyor.

Diş sağlığının temek adımları bebeklikten başlar. Çocukluk döneminde temiz ve düzgün bakılan dişler ileri zaman için önem taşır. Bebeğinizin ilk dişini gördüğünüz günden itibaren temizliğine önem vermeniz gerekir.

Emzirme ve ek gıda sonrasında bir bez parçası ile üzerinde kalan artıkları alabilirsiniz. Bebeğinizin diş çıkarma evresinde kendisinin dişlerini kaşıyabilmesi için yumuşak madde verebilirsiniz.

Diş çıkarma problemli bir süreç olduğundan dolayı gözlerinizi bebeğinizden ayırmamanız gerekir. Aksi bir durum ile karşı karşıya kalırsanız, mutlaka hekiminiz ile görüşerek durumu bildirmeniz gerekir.

Süt Dişleri Neden Önemlidir?

Bebeklerde ağız ve diş sağlığı kapsamında yer alan süt dişlerin önemi de oldukça fazladır. Süt dişleri bebeklik döneminde çıkmaya başlayan ve çocukluk dönemine kadar kalan dişlerdir. Yeni kalıcı dişler açısından oldukça önem taşıyan dişlerdir. Süt dişlerine ne kadar temiz ve düzgün bakım yapılırsa kalıcı olarak gelen dişler de o kadar sağlıklı olacaktır.

Süt dişleri çocukluk döneminde çene kemiğinin ve kaslarının gelişimine katkı sağlayan dişlerdir. Çocuğun çiğneme, konuşma ve sağlıklı beslenebilmesi açısından büyük önemi vardır.

Çocuklarınızın süt dişlerinde bir bozukluk ya da geç çıkma durumu meydana geldiyse kliniğimize muayene ettirebilirsiniz. Pedodonti uzmanlarımız sayesinde çocuklarınızın diş sıkıntıları tedavi edilebilir.

Diş Çıkarma Esnasında Ne Gibi Belirtiler Görülür?

Bebeklerin en zorlu süreçleri arasında yer alan durumlardan biri de diş çıkarma evresidir. Bebeklerde ağız ve diş sağlığı konusuna diş çıkarma evresinde de önem verilmesi gerekir.

Uzman hekimlerimiz tarafından belirtilen bu evrede belli başlı belirtiler görülüyor. Diş çıkarma esnasında en sık rastlanan belirti ateş ve huysuzluk oluyor. Huysuzluk ile beraber gelen uygu problemleri de diş çıkarmanın belirtileridir.

Bazı bebeklerde kabızlık ve ishal sorunlarıyla da karşı karşıya kalınabiliyor. Damaklarda kaşınma meydana geldiği için tükürük salgısında da artış meydana gelecektir.

Tüm belirtiler her bebekte görülmeyebilir. Fakat içlerinden birini dahi belirti olarak görüyorsanız bebeğinizin diş çıkarma evresine girdiğini anlayabilirsiniz. Bu süreçte panik yapmamanız ve bebeğinize destek olmanız gerekir.

Bebeklerin Süt Dişleri Ne Zaman Tamamlanır?

Bebeklerde bir an önce beklenen fakat oldukça zorlu bir süreç olan diş çıkarma süreci 6. aydan itibaren başlayan bir süreçtir. Süt dişleri bebeğin çocukluk dönemini ve kalıcı dişlerini etkileyecek olan geçici dişlerdir. 6.ay ve 1 yaş arasında dişler çıkmaya başlar.

Ortalama olarak 3 yaşına kadar bütün dişlerin çıkması tamamlanır. Gelişimini tamamlayan süt dişleri 6-7 yaşlarına kadar görev yapar. Bebeğinizin dişleri tamamen çıkana kadar takip etmeniz gerekir.

Dişleri çürük ya da geç çıktıysa uzman hekimlerimiz tarafından muayene ettirebilirsiniz. Üsküdar bebeklerde ağız ve diş sağlığı süt dişleri tamamlanana kadar önem taşıyan durumlar arasında yer alır.

Diş Çıkarma Esnasında Görülen Problemleri Nasıl Azaltabiliriz?

Bebekler özellikle diş çıkarma evresinde daha huzursuz oluyorlar. Bu süreçte bebeğinizin rahatlaması için bazı durumları uygulayabilirsiniz. Diş çıkarma sürecinde bebeğinizin diş etleri ve damak kısmı kaşınacaktır.

Temiz parmaklarınız ile hafif masajlar yaparak rahatlamasını sağlayabilirsiniz. Yumuşak bir bez parçasıyla da nemlendirebilirsiniz. Bebeğinizin dişlerini kaşırken vitamin alması için meyve filesi verebilirsiniz. Diş çıkarma döneminde bebeklerde ağız ve diş sağlığı en önemli durumlardandır.

Doğal yöntemler ile rahatlama meydana gelmediyse uzman hekimlerimize danışarak önerdiği ilaçları bebeğinizde kullanabilirsiniz. Yüksek ateş ve gribal enfeksiyon ile karşı karşıya kaldığınız taktirde hemen hekiminize götürmeniz gerekir. Kontrol altına alınmadığı taktirde havale meydana gelebilir. Bu nedenle bebeğinizin diş çıkarma sürecinde her an yanında olmayı ihmal etmeyiniz.

Bebeğimin Süt Dişleri Ne Zaman Sürecek ve Düşecek?

Bebeğinizin süt dişleri ortalama olarak 6. aydan  itibaren çıkmaya başlar. Kimi bebeklerde bu süre daha erken olurken kimilerinde ise daha geç olabilir. Süt dişleri ve karma dişler birbirini tamamlayarak gelişen dişlerdir.

Bebeklikten çıkmaya başlayan ve ortalama 3 yaşına kadar süren diş çıkarma süreci bebeğinizin en aktif olduğu dönemlerdendir. 6-7 yaşlarında süt dişleri düşmeye başlar ve kalıcı dişler gelir. Bu süreç ise 12 yaşına kadar devam eden bir süreçtir. Bebeklerde ağız ve diş sağlığı çene gelişimini ve kas gelişimini en çok etkileyen durumlardandır.

Mama ile Beslenen Bebekler Anne Sütü ile Beslenen Bebeklere Göre Daha Yüksek Çürük Riski Taşır mı?

Bebeğiniz dünyaya geldiği andan itibaren sizi emmeye başlar. Anne sütü büyüme ve gelişmede en fazla katkı sağlayan besinlerden biridir. Anne sütü mamaya oranla daha doğal ve besin değeri yüksek bir maddedir.

Mama ile beslenen bebeklerde çürük görülme olasılığı daha yüksek olabilir. Bu nedenle bebeklerde ağız ve diş sağlığı mama ile beslenme durumunda ayrıyeten önem verilmesi gereken bir konudur.

Bebeğinizi besledikten hemen sonra dişlerini bir bez yardımı ile temizlemeniz gerekir. Bakımını özenle yaptığınız taktirde herhangi bir çürüme meydana gelmeyecektir. Bakım hakkında detaylı bilgiler edinmek istiyorsanız kliniğimiz ile iletişime geçebilir ve uzman hekimlerimizden merak ettiğiniz tüm bilgileri öğrenebilirsiniz.

Biberon Çürüğü Ne Demektir?

Bebeklerde ve çocuklarda meydana gelen çürükler genellikle biberon çürüğü olarak bilinir. Biberon çürüğü, şekerli gıdaların dişlerde uzun süre tutunması ile meydana gelen çürüklerdir.

Bebeğinizde ve çocuğunuzda biberon çürüğü yaşanmaması için mutlaka dişlerinizi düzenli olarak temizlemeniz gerekir. Özellikle meyve suyu, süt, şekerli sıvılardan hemen sonra temizlemeyi ihmal etmemeniz gerekir. Bebeklerde ağız ve diş sağlığı çürüklerin yaşanmaması açısından önemli bir durumdur.

Sizler de bebeğinizin dişlerini sağlıklı bir şekilde çıkarmasını istiyorsanız uzman hekimlerimize detaylı konular hakkında danışabilirsiniz. Bebeğinizin ilk dişi çıktığı andan itibaren sabırla bu süreci tamamlamasını beklemeniz gerekir. Sabırlı ve bilinçli bir şekilde davrandığınız taktirde süreci rahatlıkla atlatabilirsiniz.

Biberon Çürüğü Olursa Çocukta Ne Gibi Sorunlar Görülür?

Biberon çürüğü, bebek ve çocuklarda en sık rastlanan hastalıklar arasında yer alıyor. Çürükler beslenmeyi engelleyen bir nedendir. Özellikle daha küçük çocuklarda ağrı ve ateş durumu meydana gelebilir. Ağrı nedeniyle beslenmenin de engellenmesi meydana gelecektir.

Çürükler ilerlediği taktirde enfeksiyon ve apseye de neden olur. Gelişim geriliğine kadar etki eden bu çürüklerin kısa sürede tedavi ettirilmesi gerekir.

Acıbadem diş sağlığı merkezi olarak sizlere sunduğumuz pedodonti hizmetinden yararlanabilirsiniz. Üsküdar bebeklerde ağız ve diş sağlığı geleceğinin sağlıkla inşa edilebilmesi açısından büyük önem taşır.

Bebeklerde Biberon Çürüğünü Engellemek İçin Neler Yapılabilir?

Bebeklerde ve çocuklarda meydana gelebilen biberon çürüğünü engellemek mümkündür. Biberon ucunun bebekten başka kimsenin ağzına sürülmemesi gerekir.

Anneden bebeğe geçen bakteriler de bu çürüklerde önemli rol aldığından dolayı annenin ağız sağlığının yüksek olması önem taşır. Bebeğinizin her beslenmesinden sonra mutlaka dişlerini temizlemeniz gerekir.

Bebeğinizin ilk dişinin çıkması ile birlikte düzenli olarak hekim muayenesine götürmeniz gerekir. Uzman hekimlerimiz tarafından bebeklerde ağız ve diş sağlığı hakkında detaylı bilgiler edinerek tüm zorlu süreç boyunca bebeğiniz için uygulayabilirsiniz.

Üsküdar Bebeklerde Ağız ve Diş Sağlığı Fiyatları 2023

Üsküdar Bebeklerde ağız ve diş sağlığı fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.